Oh happy day! 'Sister Act' komt met een derde deel, maar wat kan je verwachten?

Films | Na het grote succes van de eerste 'Sister Act'-film uit 1992 en 'Sister Act 2' in het daaropvolgende jaar kon een derde film niet uitblijven. Toch wachten we al 30 jaar op een vervolg. Gelukkig heeft producent Tyler Perry enkele details onthuld over wat 'Sister Act 3' moet worden. Proximus Pickx blikt alvast vooruit. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het genre van muzikale komedies is 'Sister Act' met een hoofdrol voor de Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg een absolute klassieker. In de film uit 1992 vlucht de aan lager wal geraakte zangeres Deloris voor haar minnaar, een maffiabaas. Ze schuilt in een nabijgelegen klooster, waar ze zich al gauw gaat vervelen. Alles verandert wanneer Deloris, alias zuster Mary Clarence, als leidster van het nonnenkoor wordt aangesteld.

De film werd al gauw een cultklassieker. Zowel de eerste film als de sequel uit 1993 deden de kassa's van de bioscopen lustig rinkelen. In de tweede film kon je overigens een jonge Lauryn Hill zien, die met deze rol haar doorbraak als hiphopartiest beleefde.

Knipoog

In een interview met Entertainment Today onthult producer Tyler Perry dat hij er voor de derde 'Sister Act'-film niet alleen voor staat. Niemand minder dan Whoopi Goldberg heeft gesuggereerd dat ze het derde deel graag zou produceren. Voorts is het al zeker dat Marc Shaiman, die de muzikale arrangementen voor de eerste twee films schreef, ook voor de derde film zal werken. Op muzikaal gebied zal de filmkijker dus niets tekortkomen.

Dat lijkt ook de opzet van producent Perry. "Ik wil dat dit opnieuw een feelgoodfilm wordt, dat ik het goede gevoel krijg dat ik had toen ik de eerste twee films bekeek. Whoopi is het ook eens met mij dat de derde film een knipoog mag zijn naar de eerste twee films en het eerdere werk van de acteurs en actrices. Ik ben heel erg blij met het script, het gaat echt fenomenaal worden", verklaart hij.

De film is momenteel nog in preproductie. Perry heeft nog niets gelost over een mogelijke titel of een officiële premièredatum. In afwachting zendt VTM3 alvast de originele film uit.

Bekijk ‘Sister Act’ op zaterdag 4 juni 2022 om 22u10 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top