NAVI zet kapitein Boombl4 uit CS:GO-roster

CS:GO | De Oekraïense organisatie NAVI heeft zaterdag aangekondigd dat speler en CS:GO-aanvoerder Kirill "BoombI4" Mikhailov uit het team werd gezet. De uitsluiting is politiek gemotiveerd en zet ongetwijfeld extra druk op de andere Russische spelers in het team.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sommigen zouden zeggen dat deze beslissing grotendeels te voorspellen was, gezien de recente verklaringen van sommige spelers in de ploeg. Er deed al even een gerucht de ronde dat de PGL Major in Antwerpen, die door FaZe Clan werd gewonnen, de laatste competitie van dit NAVI-roster zou zijn. Deze voorspelling werd zaterdagmiddag laat door de organisatie bevestigd in een korte en kille verklaring.

Zes regels volstonden voor de organisatie om de man te bedanken die het team naar verschillende grote titels leidde, waaronder de PGL Major in Stockholm en het derde seizoen van de Intel Grand Slam. Vanaf 28 mei 2022 maakt IGL Kirill "BoombI4" Mikhailov geen deel meer uit van het NAVI-team. "Deze beslissing houdt verband met het grote risico voor de reputatie van de club en houdt geen verband met zijn prestaties in het spel," aldus de verklaring.

De reden achter deze aankondiging ligt bij de invasie van Oekraïne door het Russische leger op 28 februari. Hoewel NAVI een Oekraïense organisatie is, heeft het verscheidene Russische spelers in zijn rangen, zoals Denis "electroNic" Sharipov, Ilya "Perfecto" Zalutskiy, en tot voor kort, Boombl4. Vanaf het begin van het conflict schaarde de organisatie zich achter de Oekraïense regering. De voorzitter van NAVI, Jevhen Zolotarov, had verklaard dat hij een einde wilde maken aan alle samenwerking met mensen die belastingen in Rusland betalen. Een verklaring die er indirect bij de Russische spelers op aandrong naar een ander land te emigreren.

Aangezien Boombl4 Russisch is, werd hij duidelijk geviseerd met deze verklaring. Hij is echter getrouwd met de Russische influencer LiQueen, en het lijkt erop dat haar gedrag een van de problemen is. Na de verklaring van Zolotarov verklaarde ze op haar socials dat ze om een echtscheiding vroeg, waarbij zij zich beriep op een onverenigbaarheid, die verband hield met de eisen van de club. Hoewel de aankondiging nadien niet werd becommentarieerd en nooit geconcretiseerd werd, was dat de eerste fout van het echtpaar.


Screenshot van LiQuee's Instagram profiel

LiQueen stopte daar niet. Op 5 april plaatste ze een foto op haar Instagram-account waarop ze te zien is met haar gezicht opgemaakt met de kleuren van de Russische vlag. Als de foto nog niet duidelijk genoeg is, is de caption niet mis te verstaan: "Ik hou van Rusland”. Hoewel Boombl4 zich enkele dagen vóór de Antwerpse Major via Telegram heeft uitgelaten in een poging de situatie te de kop in te drukken, was het kwaad geschied. Hij leek niet bereid zich buiten Russisch grondgebied te verhuizen.

Hoewel de redenen achter deze uitzetting niet officieel bevestigd zijn, lijken ze nogal duidelijk gezien de controverse die al bijna 2 maanden rond Boombl4 hangt. Over electroNic en Perfecto werd niets gezegd, hun lot binnen het roster is nog onzeker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top