Reisafstanden 1B-teams 2022-2023: trips tussen 3,4km en... 307km

D1B Pro League | Met Dender EH kennen we sinds enkele dagen ook de laatste deelnemer aan het volgende 1B Pro Leagueseizoen. Met Denderleeuw komt er een vrij centraal gelegen locatie bij voor de awaysupport van de 1B-teams. Maar toch is er ook dit jaar een heel gevarieerd aanbod voor de uitfans. Zo zijn er fans die misschien wel eens te voet of met de fiets op verplaatsing kunnen én zijn er weer uitstapjes van meer dan 300 kilometer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In het komende 1B-seizoen zal Oost-Vlaanderen alvast het best vertegenwoordigd zijn. Zij hebben met Waasland-Beveren, SK Deinze én Dender EH drie afgevaardigden in de reeks. Henegouwen heeft na de extrasportieve degradatie van Moeskroen geen vertegenwoordigers meer. Ook Namen, Vlaams- en Waals-Brabant hebben wederom geen team in de 1B Pro League. Het provincieloze Brussel heeft wel weer twee teams in de reeks.

West-Vlaanderen: Club NXT
Oost-Vlaanderen: Waasland-Beveren, SK Deinze, Dender EH
Antwerpen: Beerschot, Lierse-Kempenzonen
Limburg: Lommel SK, U23 KRC Genk
Luik: U23 Standard
Luxemburg: RE Virton
Brussel: RWDM, U23 RSC Anderlecht

Voor de fans van RWDM en Anderlecht U23 staat in het komende seizoen de kortste verplaatsing op de agenda. De beloften van Anderlecht gaan (normaliter) hun wedstrijden afwerken in het Lotto Park en spelen zo amper op 3,4 kilometer van het Molenbeekse Edmond Machtensstadion.

Ook de fans van Beerschot en Waasland-Beveren kunnen - ondanks hun provinciale grens - wel eens een fietstochtje overwegen bij hun duels. Tussen het Olympisch Stadion en de Freethiel ligt ook maar 16,3 kilometer.

+300

Wie een fietstocht plant om Club NXT en Virton aan het werk te zien, zal vooraf wel wat mogen trainen. Want tussen het Stade Yvan Georges en 'The Nest' Schiervelde (waar Club NXT haar duels zal spelen) ligt maar liefst 307 kilometer! In Frankrijk, Duitsland, Spanje, ... zou dat een relatief korte verplaatsing zijn, maar in België kan je moeilijk nog veel verder rijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top