Wil Liverpool Champions League-finale winnen met neurowetenschap?

UEFA Champions League | Ieder spel dient gespeeld te worden tot op de laatste minuut. Dat is morgen, tijdens de finale van de Champions League, niet anders. Liverpool-coach Jürgen Klopp nam daarom enkele Duitse wetenschappers onder de arm die ervoor moeten zorgen dat zijn poulains tot op de allerlaatste minuut scherp zijn. Ze gebruiken hiervoor helmen boordevol neurotechnologie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zaterdagavond nemen Liverpool FC en Real Madrid het in Parijs tegen elkaar op in de finale van de UEFA Champions League. Liverpool wil voor de zevende keer de beker met de Grote Oren winnen terwijl recordhouder Real Madrid zijn zinnen heeft gezet op nummer veertien. Beide clubs stonden in 2018 al eens tegenover elkaar in de finale van het kampioenenbal. Toen wonnen de Madrilenen met 3-1 en moesten The Reds teleurgesteld hun koffers pakken in het Olympische stadion van Kiev. Jürgen Klopp wil een nieuwe blamage kost wat kost vermijden en schakelde daarom de hulp van neurowetenschappers in die zijn spelers moeten helpen op beslissende momenten.

Die neurowetenschappers werken niet met kegeltjes of fluohesjes. Ze brengen hoogtechnologische helmen met zich mee waardoor er in het hoofd van de Liverpool-spelers gekeken kan worden tijdens trainingen. Deze helmen zijn gemaakt door het Duitse bedrijf Neuro11 en registreren hoogstwaarschijnlijk zaken zoals stressniveaus, motoriek en concentratie. De helmen moeten de club inzicht geven bij welke voetballers er nog werk aan de winkel is op bovenvermelde parameters.

Nederlaag in 2018 "verteerd"

De trainingen bij Liverpool stonden volgens de Britse pers de laatste dagen uitsluitend in het teken van penalty’s waardoor het lijkt alsof Klopp rekening houdt met een zeer gelijkopgaande finale, verlengingen en eventueel een strafschoppenreeks. Verdedigers Trent Alexander-Arnold en Kostas Tsimikas werden al met zo’n hoogtechnolgische helm gespot, wat doet vermoeden dat Klopp ook op hen rekent als het op penalty’s aankomt.

Klopp went dus alle middelen aan om dit jaar de Champions League te winnen tegen Real Madrid. In 2018 moesten The Reds nog hun meerdere erkennen in El Galacticos, maar de Duitse oefenmeester heeft die nederlaag naar eigen zeggen wel al verteerd. “We zijn niet uit op wraak, maar willen natuurlijk wel iets rechtzetten tegen Madrid.”

Volg de Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid op zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top