Wie volgt Frankrijk op als eindwinnaar van de Nations League?

Sport | De Nations League schiet opnieuw uit de startblokken vanaf 1 juni, dit nu al voor de derde keer. Na Portugal in het eerste jaar, wist Frankrijk de tweede editie te winnen. Komt er voor dit jaar een nieuwe naam op de erelijst?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Portugal en Frankrijk is de lijst met voorlopige winnaars van de Nations League best prestigieus te noemen. Portugal was op het moment van de eindzege de regerende Europese kampioen, Frankrijk pakte als wereldkampioen de eindzege. Net als de voorgaande jaren starten er enkele landen als favoriet. Die zullen snel op de afspraak moeten zijn, vermits de groepsfase al van 1 juni tot 27 september afgewerkt zal worden omwille van het WK in de winter.

Meteen vuurwerk op eerste speeldag

Titelverdediger Frankrijk wordt deze editie in Groep 1 gekoppeld aan Oostenrijk, Kroatië en Denemarken. De Denen zullen de eerste tegenstrevers worden van Les Bleus in het Stade de France. Kylian Mbappé en co zullen er alles aan willen doen om goed uit de startblokken te schieten. Groep 2 houdt onder meer een broederduel in tussen Spanje, verliezend finalist vorig jaar, en Portugal. De eerste onderlinge confrontatie wacht al meteen op de openingsspeeldag. In dezelfde groep vertoeven ook Tsjechië en Zwitserland.

Maar de titel “Groep des Doods” gaat dit jaar toch wel naar Groep 3. Hongarije wacht hierin lastige duels met Europese grootheden Duitsland, Italië en Engeland. Slechts één van deze toplanden, tenzij Hongarije voor de verrassing zorgt, kan maar doorstoten naar de Final Four. Op de eerste speeldag kruisen Italië, dat het WK in Qatar niet haalde, en Duitsland de degens. Tot slot is er nog Groep 4, de poule met de Rode Duivels. België mag zich opmaken voor een dubbel duel der Lage Landen tegen Nederland. Daarnaast zijn ook Polen en eeuwige rivaal Wales de opponenten van onze Rode Duivels.

Speeldag 1 van de Nations League op Eleven Sports:

Donderdag 2 juni 

Vrijdag 3 juni 

Zaterdag 4 juni 

  • Armenië - Ierland (vanaf 15u op Eleven 1)
  • Hongarije - Engeland (vanaf 18u op Eleven 1)
  • Italië - Duitsland (vanaf 20u45 op Eleven 1)
Volg het nieuwe seizoen van de Nations League via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top