Een ode aan Manuel de Falla op Mezzo Live

Muziek | Op zaterdag 28 mei geniet je op Mezzo Live van een concert dat op het Festival de Granada van 2021 werd gebracht, een ode aan de grote Spaanse componist Manuel de Falla. Het Orquestra Nacional de España onder leiding van Josep Pons en met de stem van María Toledo en de piano van Josep Colom bracht een greep uit zijn oeuvre.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Manuel de Falla (1876 – 1946) wordt de grootste Spaanse componist van de 20ste eeuw genoemd, ondanks dat hij in de loop van zijn leven eigenlijk niet zo heel veel composities schreef. Het is een teken van de kwaliteit van zijn werk en het feit dat zijn muziek nog steeds hoog in het vaandel gedragen wordt door de Spaanse klassieke muziekwereld. In zijn muziek verwerkte hij invloeden uit de autochtone Spaanse muziek, zoals de flamenco en meer specifiek de zangstijl cante jondo.

Op het internationale Muziek- en Dansfestival van Granada, dat op verschillende podia op iconische locaties in de stad wordt gehouden, bracht het Nationaal Orkest van Spanje vorig jaar een pakkend eerbetoon aan de componist. Die woonde zelf van 1921 tot 1939 in Granada en voltooide er enkele van zijn bekendste werken, zoals de poppenspelopera ‘El retablo de maese Pedro’ en het ballet ‘El amor brujo’.

Het Orquestra Nacional de España onder leiding van dirigent Josep Pons bracht op het presitigieuze festival, dat wortels heeft die teruggaan tot 1883, de werken ‘Noches en los jardines de España’, ‘El amor brujo’ (tweede versie uit 1925), de interlude en dans uit ‘La Vida Breve’ en ‘El sombrero de tres picos’ (suites no. 1 and 2). Je hoort de stem van María Toledo en de piano van Josep Colom

Bekijk de ode aan Manuel de Falla op 28 mei om 21u op Mezzo Live HD of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top