Het tegenvallende seizoen van KRC Genk in vier sleutelmomenten

Jupiler Pro League | KRC Genk hoopte dit seizoen de grote uitdager te worden van Club Brugge. Dat lukte op geen enkel moment. De Limburgers kenden een dramatisch seizoen en grepen zelfs naast een Europees ticket. Proximus Pickx blikt terug op het teleurstellende seizoen van Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk begon met veel ambitie aan het seizoen. Het won vorig jaar de Beker van België en strandde op één punt van de landstitel. De Limburgers hoopten op dat elan verder te kunnen gaan, maar dat lukte niet. Het seizoen werd één grote flop.

Zomermercato

KRC Genk leek op het eerste zicht een geweldige zomermercato te hebben afgerond. Het wist sterkhouders Paul Onuachu, Jhon Lucumi en Theo Bongonda aan boord te houden. Daarnaast haalde Head of Football Dimitri De Condé spelers als Mike Trésor, Ike Ugbo, Mujaid Sadick, Simon Jukleröd, en Carel Eiting naar de Cegeka Arena. Dat mocht echter niet baten. Ugbo werd in januari al uitgeleend aan Troyes en Eiting trok transfervrij naar Huddersfield. Trésor, Jukleröd en Sadick werden nooit onbetwistbare basisspelers bij Genk.

Grote knak tegen Club Brugge

John van den Brom zag zijn ploeg zeer wisselvallig presteren en hoopgevende prestaties werden afgewisseld met zwakke prestaties. Daardoor leed Racing Genk zeer veel puntenverlies. Na zestien speeldagen stond Genk op een tiende plaats en ontving het Club Brugge. De Limburgers hadden nog zicht op de top vier en hoopten tegen Club de weg naar boven in te zetten. Op 28 november speelde Genk een zeer goede wedstrijd tegen Club Brugge en na 77 minuten stond het 2-1. Club knokte zich echter terug en won met 2-3.

Een domper voor Genk, dat enkele dagen later Club Brugge weer ontving in de Beker van België. Van den Brom zag zijn ploeg wéér goed voor de dag komen en na 88 minuten stond het 3-2. Charles De Ketelaere scoorde in de 89ste minuut de 3-3 en de Bruggelingen wonnen na strafschoppen. Beide nederlagen kwamen hard aan en Genk zou ze nooit meer echt te boven komen in de loop van het seizoen.

Storck vervangt Van den Brom

Enkele dagen na de bekernederlaag tegen Club Brugge ontsloeg Racing Genk John van den Brom en Bernd Storck verving hem. Hij was zeer scherp en oordeelde dat Genk tactisch en fysiek onder de maat presteerde. Een statement dat kon tellen. Maar de ex-coach van Cercle Brugge en Moeskroen kon het tij niet keren. Genk eindigde na 34 speeldagen op een teleurstellende achtste plaats en wist zich zelfs maar nipt te plaatsen voor de Europe play-offs.

Gefaald in de play-offs

Racing Genk hoopte de Europe play-offs naar zijn hand te zetten, maar daar kwam het te pover voor de dag. In de zes afgewerkte wedstrijden pakte het een 11 op 18. Vooral in de beslissende thuismatch tegen AA Gent ging het helemaal mis en werd er kansloos met 0-2 verloren. Genk eindigde het seizoen daardoor zonder Europees ticket en de club besliste na de laatste match tegen KV Mechelen om de samenwerking met Storck na amper zes maanden al stop te zetten.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top