‘I Am Number Four’ op Play4: waarom de sequel er nooit gekomen is

Films | Play4 zendt vanavond ‘I Am Number Four’ uit, een sciencefictionfilm over de jonge John Smith (Alex Pettyfer), die als een van negen kinderen met een bewaker naar de Aarde gestuurd werd toen zijn eigen planeet Lorien werd verwoest door de Mogadorians. De film was met een wereldwijde opbrengst van 150 miljoen dollar een kassucces, maar een sequel kwam er niet. Proximus Pickx zoekt uit waarom.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De originele film moest het begin worden van een nieuwe franchise, maar die kwam tot dusver niet van de grond. Na het enorme succes van de ‘Twilight’-films stortten filmstudio's zich massaal op andere young adult-boeken die in filmfranchises konden worden omgezet. Terwijl franchises als ‘The Hunger Games’ een hoge vlucht namen, zouden andere als ‘Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant’ op één verfilming blijven steken.

‘I Am Number Four’ uit 2011 was een bewerking van het eerste boek in de Lorien Legacies-serie en voerde Alex Pettyfer, Teresa Palmer en Timothy Olyphant op in de hoofdrollen. De film volgt John Smith, een humanoïde alien van een planeet genaamd Lorien. Johns ras wordt opgejaagd door aliens genaamd Mogadorians, die Loriens in een specifieke volgorde moeten doden. Nadat de eerste drie zijn gedood wordt John het volgende doelwit.

Michael Bay heeft kort overwogen om ‘I Am Number Four’ te regisseren, maar hij koos er uiteindelijk voor om zich te concentreren op ‘Transformers: Dark Of The Moon’, waarna D.J. Caruso in de regiestoel plaatsnam.

Tegenvallende recensies

Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat de sequelplannen voor ‘I Am Number Four’ in de koelkast verdwenen. Ten eerste werd de film lauwtjes onthaald door de filmpers. Ratingwebsite Rotten Tomatoes heeft het over “acteerprestaties die niet overtuigen” en een “lawaaierige, vergeetbare sciencefictionthriller”. Toch wist de film wereldwijd 150 miljoen dollar op te brengen, ongeveer drie keer het productiebudget. Maar dat was niet voldoende om de filmstudio te overtuigen voor een sequel.

Over de levensvatbaarheid van ‘I Am Number Four 2’ is in de jaren na de release van ‘I Am Number Four’ weinig inkt gevloeid. In een interview in 2013 suggereerde D.J. Caruso dat Dreamworks aan het onderzoeken was om de franchise voort te zetten, maar negen jaar later staat er nog steeds geen sequel in de steigers. Vorig jaar gaf Alex Pettyfer in een gesprek met Screen Rant aan dat een vervolg er wellicht nooit zou komen.

Aangezien er zoveel tijd is verstreken sinds de originele film werd uitgebracht, zijn de kansen op een rechtstreeks vervolg inderdaad gering. Desalniettemin bestaat de kans dat ‘I Am Number Four’ in de toekomst een reboot krijgt in de vorm van een nieuwe film of zelfs een tv-serie.

Bekijk ‘I Am Number Four’ vanavond om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top