Ontketende Stephen Curry kan de Warriors naar de NBA-finale loodsen

Basketbal | De kans bestaat dat we vanavond al de eerste ploeg kennen die in de grote NBA Final zal spelen. De Warriors domineerden tot op heden de strijd tegen Dallas en als ze de vierde match winnen, zijn ze met een 4-0 al geplaatst voor de finale.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op papier beloofde de Western Conference-finale tussen Dallas Mavericks en Golden State Warriors een spannende strijd te worden, maar dat blijkt tot op heden allerminst het geval te zijn. Na drie wedstrijden staan de Warriors met 3-0 voor en ze kunnen zich na vier matchen al plaatsen voor de grote finale. Het team uit San Francisco rekent op een sterke Stephen Curry om de genadeslag toe te dienen.

Curry maakt indruk

Na drie wedstrijden kan Stephen Curry op een heel mooi gemiddelde terugblikken met 28 punten, 8,3 rebounds, 6,7 assists, een schietpercentage van 49% en zelfs 48,3% achter de boog. Het is vooral die laatste statistiek die bijzonder straf is en hij doet daarmee zijn status van beste schutter ooit alle eer aan.

In de eerste wedstrijd scoorde hij nog een 3 op 10 vanop afstand, maar sindsdien heeft hij dat gemiddelde serieus de hoogte ingejaagd. In de tweede wedstrijd tikte de 34-jarige Curry af op zes driepunters en dat op tien pogingen, in wedstrijd drie scoorde hij vijf driepunters op tien pogingen. Daarmee haalde hij dus een gemiddeld percentage van 48,3%, nadat hij in de reguliere competitie was teruggevallen naar 38%. Dat is nog altijd hoog, maar naar zijn normen was dat ‘laag’. Curry was voordien in de reguliere competitie nooit onder de 41% gezakt.

Fysiek ijzersterk

Stephen Curry is echter meer dan de punten die hij scoort, hij kan ook teren op een ijzersterke fysieke conditie. "Stephen is de atleet met de beste fysieke conditie in de competitie. Hij stopt nooit met bewegen", zei Jason Kidd, coach van Dallas, onlangs. De dubbele MVP mat daardoor zijn tegenstanders af. "Zijn fysieke paraatheid is ongelooflijk. Hij is werkelijk overal. Defensief staat hij er, terwijl hij aanvallend ook nog eens het verschil maakt. Dat is echt heel opmerkelijk", aldus Steve Kerr, trainer van de Warriors.

Het is daarbij geen toeval dat de Warriors vooral het verschil maken in het tweede deel van de matchen. Als we kijken naar de eerste periode, dan leidt Dallas over de drie gespeelde wedstrijden met 164 punten tegenover 160 punten voor de Warriors. Als ze terugkomen uit de kleedkamer is het verschil enorm. In de tweede periode scoorde Golden State Warriors 187 punten, terwijl Dallas Mavericks aftikt op slechts 140 punten. Het lijkt er dus op dat de ploeg uit Texas vooral daar een antwoord op zal moeten vinden.

Het programma van de week op Eleven Sports:

Woensdag 25 mei

  • Game 4: Dallas Mavericks - Golden State Warriors (om 3u op Eleven 2)

Donderdag 26 mei

  • Game 5: Miami Heat - Boston Celtics (om 2u30 op Eleven 2)

Vrijdag 26 mei

  • Game 5 (indien nodig): Golden State Warriors- Dallas Mavericks (om 3u op Eleven 2)

Zaterdag 27 mei

  • Game 6: Boston Celtics - Miami Heat (om 2u30 op Eleven 2)

Zondag 28 mei

  • Game 6 (indien nodig): Dallas Mavericks - Golden State Warriors (om 3u op Eleven 2)
Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top