Dit zijn de nieuwe bioscooptips voor deze week

Films |

Een actiefilm, een Frans drama en de comeback van de Canadese maestro David Cronenberg: dat zijn de belangrijkste releases die vanaf woensdag 25 mei in de bioscopen te zien zijn! Proximus Pickx heeft de nieuwe releases uitgevlooid en 3 films geselecteerd die je deze week in de bioscoop moet zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Top Gun: Maverick

De fans van Tom Cruise, maar ook fans van spectaculaire actiefilms, hebben hier lang op gewacht: het vervolg op de jaren tachtig-film 'Top Gun' is eindelijk in de bioscoop! Pete 'Maverick' Mitchell is al meer dan dertig jaar testpiloot bij de Amerikaanse marine en hij is zonder twijfel een van de besten. Maar het duurt niet lang voordat hij geconfronteerd wordt met de geesten uit zijn verleden. Mitchell is nu een trainer van een nieuwe lichting Top Gun-piloten die hij moet trainen voor een zware en gevaarlijke speciale missie. Net op dat moment kruist hij het pad van luitenant Bradley 'Rooster' Bradshaw, niemand minder dan de zoon van zijn overleden vriend en luitenant-officier Nick 'Goose' Bradshaw. Mitchell zal heel wat opofferingen moeten brengen om zijn diepste angsten te overwinnen...



Les passagers de la nuit

Dit emotionele drama neemt je mee naar de jaren tachtig in Parijs. Elisabeths gezin valt uit elkaar als haar man haar verlaat, waardoor ze alleen achterblijft met hun twee tieners, Matthias en Judith. De moeder vindt een nieuwe baan bij een radiozender. Ze krijgt er de leiding over een nachtprogramma en spreekt haar luisteraars aan als "Passagiers van de Nacht". Tijdens een uitzending nodigt ze ook de jonge Talulah uit, die dakloos blijkt te zijn. Elisabeth besluit haar onder haar hoede te nemen, de deuren van haar huis voor haar te openen om samen de herinneringen, de vreugde en de warmte van een echt thuis opnieuw te creëren. Een fijngevoelige film met een erg aangrijpende Charlotte Gainsbourg.



Crimes of the Future

Acht jaar na zijn laatste film ‘Maps to the Stars’ is de Canadese bodyhorrormeester David Cronenberg terug met ‘Crimes of the Future’, een krankzinnige technothriller die pas in Cannes in première is gegaan. Veel is er nog niet bekend over de in Griekenland opgenomen film maar te oordelen op de trailer kan je je weer verwachten aan stevig acteerwerk van Viggo Mortensen, Kristen Stewart en Léa Seydoux. De personages die door hen worden gespeeld leven in een niet al te verre toekomst waarin het DNA van de mens zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving aanpast. Kunstenaar Saul Tenser (Mortensen) maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice (Seydoux) operatief verwijdert in hun provocatieve performances. Misschien zorgt de maker van ‘The Fly’, ‘A History of Violence’ en ‘Eastern Promises’ opnieuw voor opschudding in Cannes én de bioscoop, net zoals hij dat met zijn cultfilm ‘Crash’ in 1996 deed.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top