'Black Mirror' krijgt een nieuw seizoen: waarom moesten we zo lang wachten?

Films | Goed nieuws voor fans van 'Black Mirror', want na een lange pauze komt de Britse anthologieserie terug! Proximus Pickx vertelt je alles wat er al geweten is over seizoen 6.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is bijna drie jaar geleden sinds seizoen 5 van het dystopische drama in juni 2019 in première ging op Netflix, maar bronnen geven aan dat een nieuw seizoen van 'Black Mirror' in de maak is. Hoewel details over specifieke verhalen nog achter slot en grendel worden gehouden, verklaart website Variety dat seizoen 6 meer afleveringen zal bevatten dan seizoen 5, dat uit slechts drie afleveringen bestond. In die drie aflevering zagen we Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace en Miley Cyrus in de hoofdrollen. Welke acteurs de leiding zullen nemen in het nieuwe seizoen, is nog niet bekend. 

Wat we wel weten, is dat de nieuwe afleveringen je nog meer een cinemagevoel zullen geven dan de vorige al deden. Elke afleveringen wordt namelijk behandeld als een volwaardige film. 'Black Mirror' werkte al een tijdje naar dat concept toe, met afleveringen die 60 minuten duurden en ongelooflijk hoge productiewaarden hadden. Voor het nieuwe seizoen halen de makers nu echt alles uit de kast.

Einde van de show? 

Het nieuwe seizoen is het eerste dat verschijnt sinds bedenker Charlie Brooker en zijn creatieve partner Annabel Jones in januari 2020 hun productiebedrijf House of Tomorrow verlieten. Toen Brooker en Jones House of Tomorrow verlieten, bleven de rechten op 'Black Mirror' echter bij moederbedrijf Endemol Shine Group, dat uiteindelijk in de zomer van 2020 werd overgenomen door Banijay Group. Die regeling verhinderde Brooker en Jones effectief om nog meer seizoenen voor Netflix te produceren totdat er een deal werd gesloten met Banijay, en fans maakten zich zorgen dat dat het einde van de show zou betekenen.

De deal werd na twee jaar onderhandelen toch gesloten, maar ook zonder die administratieve problemen was er misschien een einde aan 'Black Mirror' gekomen. Brooker twijfelde twee jaar geleden namelijk zelf aan de toekomst van zijn serie, zo vertelde hij aan het Britse tijdschrift Radio Times op het hoogtepunt van de pandemie. "Op dit moment weet ik niet wie er zin zou hebben in verhalen over samenlevingen die uit elkaar vallen, dus ik ben er dan ook niet mee bezig. Ik wil wel heel graag in comedy verdergaan, dus heb ik scripts geschreven om mezelf en anderen weer te doen lachen."

Gelukkig liet Brooker zich niet te hard leiden door de twijfels en mogen we ons weldra aan nieuwe afleveringen van 'Black Mirror' verwachten. Wanneer ze precies uitkomen, is nog niet bekend. Maar we kunnen er al naar uitkijken. 

Ontdek ‘Black Mirror’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top