Dender kan het niet afmaken in Luik: uitspraak rechtzaak nu hoogstwaarschijnlijk cruciaal voor titelstrijd

D1B Pro League | Dender EH heeft zondagnamiddag geen feestje kunnen vieren op het veld van concurrent RFC Luik. De Oost-Vlamingen kwamen overal een stap te laat tegen een felle thuisploeg en verloren uiteindelijk met 1-0. Michael Lallemand was de matchwinnaar voor Les Sang & Marine.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Door dit resultaat wipt Luik weer over Dender naar de eerste plaats in het klassement. De Luikenaars tellen nu twee punten meer dan de Oost-Vlamingen en kunnen het dus op de slotspeeldag zelf afmaken op het veld van Knokke FC. Als de Luikenaars winnen, dan is de titel voor hen; in de andere gevallen kan Dender alsnog vieren als het zelf wint van Dessel Sport.

Stand
1. RFC Luik: 37 punten
2. Dender EH: 35 punten
3. Knokke FC: 26 punten
4. Dessel Sport: 26 punten

Slotspeeldag (25/5 - 20u)
Dender EH - Dessel Sport
Knokke FC - RFC Luik

Maar er is natuurlijk nog altijd die fameuze rechtzaak waarin er nog steeds geen uitspraak werd gedaan en alles weer overhoop kan zetten. Het is nog wat koffiedik kijken wanneer de Disciplinaire Commissie van de KBVB zich zal uitspreken. Bij Dender hoopten ze dat dit vorige week al gebeurd zou zijn, maar vooralsnog bleven de twee teams op hun honger zitten.

Als er voor woensdag (de slotspeeldag) geen uitspraak is, dan dreigt er een titelfeest onder voorbehoud.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top