Mo Salah wil wraak op Real Madrid

UEFA Champions League |

In 2018 had Liverpool al de finale van de Champions League bereikt, tegen Real Madrid. Madrid won de finale, terwijl Mo Salah na 30 minuten geblesseerd het veld moest verlaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het begint de laatste jaren een goede gewoonte te worden voor Real Madrid en Liverpool om de finale van de Champions League te halen. Voor Real is dit hun 5de sinds 2014, terwijl Liverpool hun 3de sinds 2018 zal spelen. Dat jaar stonden de twee kolossen van het Europese voetbal tegenover elkaar en wonnen de Spanjaarden met 3-1. De finale werd gekenmerkt door de mentale dwalingen van Liverpool-doelman Karius, evenals door Mo Salah’s exit als gevolg van een blessure na zwaar geraakt te zijn door Sergio Ramos.

Finale bedorven door blessure

Real Madrid en Liverpool waren veruit de twee beste ploegen in Europa dat jaar en het was dan ook geen verrassing hen in de finale aan te treffen. Het duel tussen de twee werd met spanning tegemoet gezien, vooral om te zien wat Mo Salah zou kunnen inbrengen. Met 32 doelpunten en 11 assists in de Premier League, en 10 doelpunten en 5 assists in de Champions League, liep de Egyptenaar op water. Hij was duidelijk de man om in de gaten te houden tijdens deze finale en heel Liverpool rekende op hem. Hij zou de man worden om de wedstrijd te doen ontbranden en de Reds te helpen hun eerste Champions League te winnen sinds 2005.

Maar na een half uur dwong een interventie van Sergio Ramos op Salah de aanvaller om het veld in Kiev in tranen te verlaten. Ramos, van zijn kant, ontsnapte geheel ongedeerd. Daarna zou Liverpool nooit echt herstellen van het verlies van hun spits. Maar de Reds hebben nu een kans om wraak te nemen en dat zijn ze ook van plan.

“Een rekening te vereffenen”

Aanstaande zaterdag 28 mei krijgen de Engelsen in Parijs een kans om de zaken recht te zetten. Sergio Ramos is weg, maar Mo Salah is nog steeds heel erg aanwezig bij Liverpool. En net als in 2018 is de Egyptenaar in topvorm. Met 30 doelpunten en 16 assists in 49 wedstrijden verwacht hij een van de grote mannen te zijn in deze finale, de derde Champions League-finale tussen de twee teams.

Salah toont zich dan ook strijdlustig. “We hebben een rekening te vereffenen”, zei de Egyptenaar. “Het is tijd om wraak te nemen. Ze versloegen ons de laatste keer in de finale en het was een trieste dag voor ons.” De aanvaller is bijzonder opgewonden over het vooruitzicht om weer tegen Real te spelen. “Ik weet zeker dat het een zware wedstrijd zal worden. Ze hebben veel goede teams verslagen, maar ik kijk er naar uit”, zei hij.

Dus… Wordt Mo Salah de kwelgeest van Real Madrid?

Volg de Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid op zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top