Hugo Siquet kent moeilijke aanpassingsperiode bij Freiburg

Bundesliga | Aanstaande zaterdag staat Freiburg in de Duitse bekerfinale tegenover RB Leipzig. Bij Freiburg zal Hugo Siquet zo goed als zeker niet aan spelen toekomen. De Belgische rechtsachter kent een moeilijke aanpassing bij de club uit de Bundesliga.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hugo Siquet stond in 2021 met Standard in de finale van de Beker van België, waar KRC Genk te sterk bleek, en een jaar later mag hij met Freiburg de bekerfinale in Duitsland afwerken. Al zal dat dus wellicht zonder hem zijn. Siquet speelt sinds januari voor Freiburg, dat hem toen weghaalde uit Luik.

De eerste maanden in Duitsland verlopen voorlopig niet al te best voor de jonge Belg. Siquet moet zich vooral tevreden stellen met wedstrijden bij het tweede elftal, aangezien hij maar sporadisch voor de eerste ploeg van Freiburg uitkomt. Daarom is de kans zo goed als onbestaande dat de negentienjarige verdediger speelminuten zal vergaren in de bekerfinale.

Moeilijke aanpassingsperiode

Tussen de Jupiler Pro League en de Bundesliga is er inzake niveau een wereld van verschil. Siquet wist dat hij voor een grote uitdaging stond en het was logisch dat het begin niet makkelijk ging worden. Dat had de speler ook deels ingecalculeerd. “Ik heb nog wat tijd nodig om me aan te passen om de agressiviteit en de intensiteit te hebben die nodig zijn voor de Bundesliga", vertelde hij onlangs aan RTBF.

De moeilijke periode duurt wel langer dan gedacht. "Ik geef toe dat het moeilijker verloopt dan verwacht. Bovendien is mijn familie er niet altijd, ligt de werkload hoger en is er veel meer druk." De cijfers liegen niet. Sinds zijn komst begin januari speelde Siquet nog maar mee in één wedstrijd, waarin hij 21 minuten mocht opdraven met het eerste elftal. Hij bleef acht keer op de bank. Siquet mocht vier keer opdraven bij het tweede elftal, waar hij één keer raak trof en één assist uitdeelde.

Derde keuze

Siquet kende een moeilijke aanpassingsperiode, maar er is ook bijzonder veel concurrentie op zijn positie. De Belg moet onder meer afrekenen met sterkhouder Lukas Kübler en diens doublure, Jonathan Schmid. Siquet is momenteel derde keuze als rechtsachter. Trainer Christian Streich houdt de ex-speler van Standard wel bij de groep door hem soms in de wedstrijdselectie op te nemen.

Voorlopig komt Siquet nog niet in beeld voor een basisplaats, maar het talent moet zich volop richten op de zomervoorbereiding. Dan kan hij zich verder tonen aan zijn trainer en met het nodige geduld kan hij dan volgend jaar voluit voor meer speelkansen gaan.

Volg deze zaterdag vanaf 20u de Duitse bekerfinale tussen Freiburg en RB Leipzig op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top