Spaanse serie 'Bienvenidos a Edén' zocht de mosterd bij fiasco van Fyre Festival

Series | In 2017 lokte een excentrieke organisator van een evenement honderden influencers naar een eiland op de Bahama's met de belofte dat ze het weekend van hun leven zouden beleven. Het werd de hel. Het verhaal van het 'slechtste festival ter wereld' inspireerde de makers van 'Bienvenidos a Edén'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Bienvenidos a Edén', letterlijk 'Welkom in Eden', is een Spaanse serie die snel is uitgegroeid tot de nummer één serie op Netflix. Het volgt het verhaal van een groep jonge mensen die worden uitgenodigd voor een exclusief feest op een privé-eiland met de belofte van een levensveranderende ervaring. Ze komen echter vast te zitten op het eiland en beleven een ware nachtmerrie.

In de acht afleveringen van het eerste seizoen zijn onder de honderd gasten Zoa (Amaia Aberasturi), Africa (Belinda), Charly (Tomy Aguilera), Ibon (Diego Garisa) en Aldo (Albert Baró). Ze zijn geselecteerd om een speciaal drankje te proeven dat binnenkort op de markt zal komen. Nadat ze het bewustzijn hebben verloren, worden ze wakker in de raadselachtige Eden Foundation.

Het exclusieve festivalconcept van de serie is gebaseerd op het 'Fyre Festival', een van de meest rampzalige festivals aller tijden. De makers van de serie, Joaquín Górriz en Guillermo López Sánchez, zochten een speciale plaats als eiland. De locatie moest mysterie en romantiek uitstralen: "We waren erg geïnspireerd door een Netflix-documentaire over het Fyre-festival, een festival waarvoor mensen waren uitgenodigd maar dat uitdraaide op een ramp. De organisatoren beloofden het publiek de ervaring van hun leven, maar al snel beseften de bezoekers dat er iets niet pluis was, en dat is precies het uitgangspunt van onze serie”, leggen de makers uit.

Het Fyre Festival-schandaal

In 2017 beloofde het Fyre Festival artiesten en mode-influencers te verenigen voor een ongekend evenement. Het feest vond plaats op een privé-eiland op de Bahama's gedurende twee weekends en omvatte een luxecamping, catering door de met een Michelinster bekroonde chef-kok Stephen Starr en concerten van artiesten als Major Lazer, Disclosure en Migos.

De prijs van de tickets varieerde van 400 tot 200.000 euro, afhankelijk van de accommodatie. Toen de deelnemers aankwamen, troffen ze slechts een half afgewerkt podium en armzalige tenten aan. Bovendien bestond het "exquise" eten uit twee sneetjes brood, twee plakjes gesmolten kaas en een salade. Tot overmaat van ramp raasde er een hevige storm over het eiland. Na een verschrikkelijke tijd klaagden de aanwezigen organisator Billy McFarland aan, die een gevangenisstraf van zes jaar uitzit voor meerdere aanklachten wegens fraude. Over het Fyre Festival is al een documentaire op Netflix verschenen: 'Fyre Festival: The Best Festival That Never Happened'.

Ontdek ‘Bienvenidos a Edén’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top