Thomas Vanderveken en Guga Baúl zoeken diepte in ‘Saartje’

Films | De vijfde aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ is er opnieuw eentje met een pak testosteron, al tonen gasten Thomas Vanderveken en Guga Baúl (artiestennaam van Laurent Bailleul) zich ook van hun gevoeligste kant. Over gevoeligheid, vaderschap en muziek hadden ze gerust nog uren verder kunnen praten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Thomas Vanderveken en Guga Baúl zijn beiden geboren voor het scherm. De ene is een manusje-van-alles die ooit met een Klara-sticker op zijn laptop begon aan een job bij JIMtv – en daarmee niet bepaald het vertrouwen kreeg van zijn bazen. De andere is een fijngevoelige West-Vlaamse stemkunstenaar die het moeilijk krijgt wanneer hij eens perfect mooi Nederlands moet praten. Thomas beleefde onlangs zijn hoogtepunt op interviewvlak toen hij zijn grote held Stephen Fry mocht ontvangen in ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. Guga schuimt dan weer de zalen af met ‘Studio Guga’, waarbij hij zijn eigen ziel muzikaal blootlegt, maar dan wel in de stijl van andere zangers.

Op de sofa bij ‘Saartje’ ontdekken de twee mannen wat ze met elkaar gemeen hebben. Ze zijn in het begin van de aflevering alvast benieuwd welke trefwoorden Saartje Vandendriessche hen zal voorschotelen. Dat zijn uiteindelijk de woorden analyseren, klanken en kinderen.

Trots

Beide gasten zijn vaders van een kroostrijk gezin en genieten van het vaderschap. Thomas had in zijn vader een goed voorbeeld en vertelt dan ook dat hij nog steeds opkijkt naar zijn vader, die jammer genoeg te vroeg is heengegaan door kanker. Guga heeft dan weer het gevoel dat hij wat bagage mist omdat zijn vader niet in de picture was toen hij opgroeide. En toen ze elkaar later ontmoetten, was dat meer pijnlijk dan verhelderend. Thomas straalt rust uit en zegt nooit op zijn kinderen te willen roepen. “Je roept toch ook niet op een collega of een vriend”, zegt hij. Guga geeft dan weer toe dat hij al eens een momentje zijn geduld kan verliezen. Dat ze beiden vaten vol liefde zijn, is overduidelijk.

Dat hoor je ook wanneer Guga praat over zijn pluszoon Oscar. Nadat Thomas lyrisch zijn liefde voor muziek omschrijft, zegt Guga dat hij het toch net iets minder intens ervaart. Al is hij wel steeds onder de indruk van de muzikale talenten van zijn pluszoon, die onder de artiestennaam OSKI zijn ervaringen kanaliseert in muziek. Binnenkort brengt hij een break-upplaat uit, waardoor Guga door het scherm heen straalt van trots.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 19 mei op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top