Volgt er een Nederlandse exodus bij Club Brugge?

Jupiler Pro League | Club Brugge maakt zich klaar voor een galamatch tegen grote rivaal Anderlecht. De partij staat in het teken van het vieren van de derde opeenvolgende landstitel. Maar ook van het afscheid? Bij Club volgt er wellicht een Nederlandse exodus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alfred Schreuder kwam in januari naar Club Brugge en de Nederlander kreeg aanvankelijk de nodige kritiek. Het voetbal was niet altijd geweldig en enkele tactische ingevingen waren geen groot succes, maar toch wist hij met een 45 op 54 de Bruggelingen naar de landstitel te leiden. Vorige week geraakte bekend dat hij voor twee jaar bij Ajax tekende, waardoor hij via de grote poort het Jan Breydelstadion zal verlaten.

Vormer twijfelt

Dat is wellicht ook het geval voor Noa Lang. De flankaanvaller heeft van het bestuur de belofte gekregen dat hij in de zomer mits een goed bod mag vertrekken. Lang kende geen sterke play-offs met nul doelpunten en twee assists, maar zijn totale balans mag er zijn. Met 26 goals en 26 assists in 84 wedstrijden was hij bepalend. Hij werd in Brugge Nederlands international en een topcompetitie is de volgende stap. AC Milan wordt het vaakst genoemd als potentieel toekomstige club.

Ruud Vormer is nog een speler waarvan de toekomst wellicht elders ligt. Philippe Clement en Alfred Schreuder lieten hem op de bank en de middenvelder kende naar eigen zeggen “een verschrikkelijk jaar”. Hij liet na de match tegen Antwerp weten dat hij nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst. Vormer heeft nog één jaar contract, maar Zulte Waregem wil hem er dolgraag bij. Met 5 landstitels, 3 supercups en 1 Beker van België is hij uitgegroeid tot een icoon van Club. Zijn teller staat momenteel op 63 doelpunten en 95 assists in 352 wedstrijden. Door de schorsing van Eder Balanta is de kans groot dat hij als basisspeler afscheid mag nemen tegen Anderlecht.

Nederlander op komst

Bas Dost is de Nederlandse speler die wel met een wrang gevoel zal vertrekken. Hij werd in januari 2020 naar Brugge gehaald en de verwachtingen lagen zeer hoog. De 32-jarige spits begon zeer goed, maar werd nadien bankzitter onder Clement en Schreuder. Hij is einde contract en beide partijen hebben al besloten dat ze uit elkaar gaan. Dost keert met twee titels en met 24 goals en 3 assists in 54 matchen wellicht terug naar Nederland.

De Nederlandse enclave lijkt dus afscheid te nemen, maar Club Brugge heeft volgend seizoen alvast één Nederlander onder contract staan. Het maakte enkele weken geleden de komst van de Nederlandse linksachter Bjorn Meijer bekend. Hij komt voor 6 miljoen euro over van FC Groningen en hoopt in de voetsporen te treden van jongens als Lang en Vormer.

Volg de wedstrijden van de Champions' play-offs, met op zondag 22 mei om 18u30 de topper tussen Club Brugge en Anderlecht, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top