Real Madrid blijft rekenen op Eden Hazard

La Liga | Afgelopen weekend verslikten heel wat Real Madrid-supporters zich in hun koffie. Hun club was dan wel kampioen geworden in La Liga maar toch had coach Carlo Ancelotti nog een heuse verrassing in petto. Die verrassing heette Eden Hazard. Hij mocht van Ancelotti zijn voetbalschoenen nog eens aantrekken en meer dan twintig minuten volmaken tegen Cadiz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De hele wereld weet het intussen: de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid is geen groot succes. Tijdens zijn eerste jaargang bij de Koninklijke incasseerde Hazard een tackle van Thomas Meunier met een lang aanslepende enkelblessure tot gevolg. Zijn tweede jaargang verliep niet veel beter want zijn doublure bij Madrid, Vinícius Júnior, speelde de pannen van het dak waardoor een makke Hazard, die nog steeds hinder had van die verdraaide enkel, steeds vaker op de bank vertoefde dan hem lief was.

En dat zien we ook terug in de cijfers: de inmiddels 31-jarige Belg draafde dit seizoen in slechts 22 wedstrijden op en vervolmaakte daarin welgeteld 877 minuten. Dat zijn nog geen tien volle wedstrijden. Hazard scoorde ook heel wat minder dan we van hem gewend zijn want hij vond dit seizoen slechts één keer de weg naar het doel. Hij gaf slechts twee assists…

Plaatje uit de enkel

De reden hiervoor ligt opnieuw bij zijn enkel. Daar werd eind februari een plaatje uit verwijderd waardoor Hazard opnieuw pijnvrij zou moeten kunnen spelen. Zowel de bonzen van Madrid als zijn coach, Carlo Ancelotti, besloten om de Belg deze keer meer recuperatietijd te geven na de operatie in de hoop dat hij het volgende seizoen opnieuw pijnvrij en fit kan aanvatten.

De pers vroeg zich dit seizoen meermaals af of Carlo Ancelotti Hazard niet liever kwijt dan rijk was, maar dat ontkende Italiaanse coach met klem. Ancelotti gelooft naar eigen zeggen nog steeds in Hazard en zal de Belg volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk meer speelkansen geven. Op elke persconferentie spreekt de Italiaan bovendien telkens met lovende woorden over Hazard. Die zou zich immers uiterst professioneel gedragen en dat ondanks zijn bankzittersstatuut.

Alsnog doorbreken bij Madrid?

Om het vertrouwen van Hazard wat op te krikken, besloot Ancelotti om de Belg tegen Cadiz te laten invallen. Kenners vermoeden dat Hazard ook op de allerlaatste speeldag speelminuten zal krijgen tegen Real Betis, om vervolgens als volwaardige Real Madrid-speler eind deze maand op het vliegtuig te stappen richting Parijs om daar de finale van de Champions League mee te pikken.

Nu de enkelblessure goed werd aangepakt en Hazard een rustige voorbereiding bij Real tegemoet kan gaan, wordt het voor Eden zaak om definitief door te breken bij Real Madrid. Als hij tijdens de eerste maanden ook het nodige matchritme kan opdoen, zal bondscoach Roberto Martinez ook opgelucht ademhalen. Een fitte Hazard is immers een meerwaarde met het oog op het WK dat eind dit jaar in Qatar plaatsvindt. Het enige wat Hazard de komende maanden te doen staat is fit en blessurevrij blijven…

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top