Jack Hendry recht de rug en dat heeft Club geweten

Jupiler Pro League | Dit weekend werd de vijfde speeldag van zowel de Champions als de Europe play-offs afgewerkt. En net als elke maandag, blikt Proximus Pickx terug op de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Jack Hendry

De 27-jarige Schotse voetballer Jack Hendry is sinds de zomer van 2021 in Brugse loondienst, maar heeft ondertussen toch al enige naam en faam in het Jan Breydelstadion gemaakt. Hij begon ijzersterk aan het seizoen en kreeg van zijn voormalige trainer, Philippe Clement, heel wat kansen om zich te bewijzen. Dat lukte ook, maar halverwege het seizoen kropen er steeds meer afval in zijn spel waardoor de Schot even uit beeld verdween bij blauw-zwart. De laatste weken is hij opnieuw van de partij en toont hij zich weer beslissend voor Club. Afgelopen weekend bijvoorbeeld, toen hij de 1-2 voor Club maakte en de West-Vlamingen op weg hielp naar de de derde landstitel op rij.

Doelpunt van het weekend: Ken Nkuba

Ongeveer een week nadat hij zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League maakte tegen Racing Genk, stond Ken Nkuba van Sporting Charleroi dit weekend opnieuw aan het kanon. De 20-jarige aanvaller zorgde in de partij tegen KV Mechelen voor de aansluitingstreffer (1-1) en dat met een prachtig geplaatst afstandsschot. Zijn allereerste doelpunt tegen Racing Genk was al een beauty, maar deze mag er volgens ons ook zijn. Oh ja, Charleroi won de partij tegen KV Mechelen met 3-2.

Cijfer van het weekend: 5

Eén speeldag voor het einde van de play-offs zijn de kaarten al geschud in de Jupiler Pro League en ook de vijf Europese tickets zijn verdeeld. Club Brugge is voor de 3e keer op rij de Belgische kampioen geworden en plaatst zich opnieuw voor de groepsfase van de Champions League. Union Sint-Gillis, dat tweedes wordt, heeft een ticket voor de derde voorronde van de Champions League beet. Anderlecht wordt derde en mag aantreden in de derde voorronde van de Conference League. Antwerp (vierde) treedt aan in de tweede voorronde van de Conference League. Bekerwinnaar AA Gent kreeg dan weer tickets voor de laatste voorronde van de Europa League.

Volg de Champions' en Europe play-offs dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top