Novak Djokovic heeft indrukwekkende statistieken verzameld

Sport | De nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de Masters in Rome. Hij versloeg Casper Ruud in de halve finale en boekte zo zijn duizendste ATP-toernooioverwinning.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We hoeven Novak Djokovic eigenlijk al niet meer voor te stellen, maar zijn statistieken van de afgelopen jaren zijn zo verbluffend dat we het toch even doen. Na de felbegeerde eerste plaats op de ATP-ranglijst te hebben veroverd, is hij er dit weekend in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het toernooi in Rome. Door deze overwinning staat hij vandaag in de 125e ATP-finale van zijn carrière.  

De elite van de wereld

Zaterdag versloeg de Serviër Casper Ruud in de halve finales met 6-4 en 6-3. De wedstrijd tegen de Noor duurde een uur en 42 minuten. Door deze overwinning staat Djokovic niet alleen samen met Stefanos Tsitsipas in de finale in Rome, maar treedt de nummer één van de wereld toe tot een select clubje: de zeer kleine groep van spelers die meer dan 1.000 ATP-zeges hebben verzameld. Er zijn tot op de dag van vandaag amper vier spelers die deze prestatie hebben geleverd: Jimmy Connors (recordhouder met 1.274 overwinningen), Roger Federer, Ivan Lendl en Rafael Nadal.

Nadat hij won tegen Casper Ruud, blikte Djokovic terug op zijn prestatie bij journalisten van de Franse sportkrant L'Equipe. "Ik ben trots om deze duizendste overwinning te vieren. Ik heb Roger en Rafa dit de afgelopen jaren zien vieren en ik keek er naar uit om deze mijlpaal zelf te bereiken. Ik voel me echt bevoorrecht dat ik zoveel overwinningen heb geboekt. Het is lang geleden sinds mijn eerste zege en ik hoop dat ik kan blijven winnen." De Serviër lijkt dus vastbesloten om zijn succesreeks verder te zetten.125ste finale

Het zou een nog magischer weekend kunnen worden voor Novak Djokovic. Hij speelt immers zijn 125e ATP-finale tegen de Griek Stefanos Tsitsipas. "We speelden tegen elkaar in de finale van de French Open en nu ontmoeten we elkaar weer in een van de grootste toernooien ter wereld. Hij is in goede vorm. De laatste jaren is hij een van de beste twee of drie spelers ter wereld op gravel. Hij won Monte Carlo en bereikte de finale van de grootste toernooien op gravel. Het is een moeilijke wedstrijd voor mij. Vorig jaar speelden we een zeer, zeer lange kwartfinale over twee dagen (gewonnen in drie sets door de Serviër). Ik kan een lange strijd op het veld verwachten, maar ik ben er klaar voor." 

De finalewedstrijd van ATP Rome tussen Novak Djokovic en Stefanos Tsitsipas vindt plaats op zondag 15 mei om 16u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top