Milwaukee op zucht van finale Eastern Conference na winst in Game 5

Basketbal | Milwaukee Bucks, de NBA-kampioen uit 2021, staat op een zucht van de finale van de Eastern Conference. Maar voordat ze het tegen Miami Heat opnemen, moeten ze voorbij  Boston Celtics weten te geraken en die zullen zich niet zomaar gewonnen geven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tienduizenden fans van de Amerikaanse NBA zaten gisteravond op het puntje van hun stoel. De huidige kampioen van de NBA, Milwaukee Bucks, ging het immers voor de vijfde keer opnemen tegen Boston Celtics en dat in een beslissende partij. De Bucks wonnen de wedstrijd met 3-2, maar hadden daar heel wat tijd voor nodig. Pas in de blessuretijd konden ze op en over de Celtics heen stappen.

Na afloop van de wedstrijd gingen de gebalde vuisten fier de lucht in. De Bucks wisten immers als geen ander dat als ze Game 5 zouden winnen, ze volgens de statistieken 82% kans maken om opnieuw de NBA te winnen.

The Greek Freak

De Servische point-guard van Denver Nuggets, Nikola Jokic, ging gisterenavond met de titel NBA MVP naar huis en dat ten koste van zijn maatje Giannis Antetokounmpo. Die maalt echter niet over een MVP-titel meer of minder en zit met zijn gedachten al bij het behalen van een nieuwe NBA-trofee. Antetokounmpo heeft er overigens al bijzonder goede play-offs opzitten en ook in het reguliere seizoen speelde hij de pannen van het dak.

Dat bewijzen ook de cijfers: Antetokounmpo behaalde in 10 wedstrijden een gemiddelde van 31 punten, 13 rebounds en 6 assists. Tijdens Game 5 van de play-offs maakte Antetokounmpo 40 punten en 11 rebounds en hij vervolledigde 16 van zijn 27 schoten. Game 5 was trouwens al de zesde wedstrijd van het seizoen waarin de Griekse speler meer dan 30 punten maakte. Genoeg redenen dus voor Celtics-verdedigers Al Horford en Grant Williams om zich in de haren te krabben.

Celtics met rug tegen de muur

Antetokounmpo's goede prestaties lijken de laatste weken ook effect te hebben op zijn teamgenoten. Want zowel Pat Connaughton, Bobby Portis en Jrue Holiday spelen op een hoog niveau en dat maakt het werk van de Griek een pak eenvoudiger, zeker nu de Bucks het nog even zonder point guard Khris Middleton moeten stellen. De Celtics daarentegen staan met hun rug tegen de muur en gaven in Game 5 hun voorsprong uit handen.

Celtics-coach Ime Udoka gaf na de partij tekst en uitleg: “We zijn uiteraard teleurgesteld dat we verloren hebben. De jongens zijn boos, zeker omdat we het gevoel hadden dat we driekwart van de wedstrijd beter waren dan de Bucks. Deze nederlaag zal ons sterker maken, maar we beseffen maar al te goed dat we een unieke kans hebben laten liggen”, aldus de man. Door het verlies van Boston Celtics zijn Milwaukee Bucks nu torenhoog favoriet om Game 6 van de play-offs te winnen. Als ze daarin slagen, bereiken ze de finale waarin Miami Heat hen zal opwachten.

Volg de NBA het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de NBA voor het komende weekend: 

Zaterdag 14 mei:
  • Game 6: Milwaukee Bucks - Boston Celtics vanaf 01u30 op Eleven Sports 2
  • Game 6: Golden State Warriors - Memphis vanaf 04u00 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top