Simon Mignolet bezorgde Club mogelijks de titel

Sport | Donderdagavond werd de vierde speeldag van de Champions en Europe play-offs afgewerkt. Genoeg redenen dus voor Pickx Sports om opnieuw de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag aan te duiden.

Man van de week: Simon Mignolet

Mignolet pakte tijdens de wedstrijd Club Brugge - Union uit met enkele belangrijke reddingen waardoor blauw-zwart Union Sint-Gillis kon verslaan met 1-0. Big Si pakte niet enkel gevaarlijke ballen, hij stuurde zijn verdediging ook goed aan. De doelman van blauw-zwart had af en toe het geluk aan zijn zijde, maar dat dwing je naar ons gevoel enkel af door ijzersterk te spelen. Het is om al die redenen dat Simon Mignolet na de wedstrijd tegen Union uitgeroepen werd tot man van de match. Als Club na zes speeldagen kampioen speelt, dient Simon Mignolet in de bloemetjes gezet te worden. Hij heeft in de play-offs immers nog geen enkel tegendoelpunt geslikt.

Doelpunt van de week: Marco Ilaimaharitra

Sporting Charleroi heeft het niet naar zijn zin in de Europe play-offs. De ploeg van coach Edward Still staat na verlies tegen Racing Genk (3-2) op de vierde plaats en ziet de Europese tickets aan de neus voorbijgaan. Coach Still kan zich wel optrekken aan het prachtige doelpunt van zijn poulain Marco Ilaimaharitra. Hij bracht Charleroi in minuut 33 immers op voorsprong met een mooie plaatsbal (1-0). Helaas voor de Zebra’s scoorde Paul Onuachu in minuut 55 de aansluitingstreffer (1-1), scoorde ploegmakker Ken Nkuba Tshiend in minuut 59 in zijn eigen doel en legde Carlos Cuesta in minuut 65 de 3-1 in het mandje. Daan Heymans kon in de 72e minuut de pijn voor Charleroi verzachten tot 3-2.

Cijfer van de week: 1

Club Brugge heeft nog maar één overwinning nodig om kampioen te spelen in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart heeft momenteel drie punten voorsprong op Union, en krijgt zelfs het voordeel als de Brusselaars toch nog op evenveel punten eindigen. Union staat momenteel tweede en heeft nog een punt nodig tegen Anderlecht om die plaats vast te houden. AA Gent heeft net als Club slechts één overwinning meer nodig om de leidersplaats in de Europe play-offs veilig te stellen. Het wordt dus een spannende en beslissende vijfde speeldag.

Volg de Champions' en Europe play-offs dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!