Artiest van de Week: Robbing Millions neemt je mee van Brussel naar LA

Muziek | De zomerse dagen zijn aangebroken en het album 'Holidays Inside' is precies wat je nodig hebt op een barbecue met vrienden. De kleurrijke psychedelische popmelodieën van Robbing Millions, alias Lucien Fraipont, nemen je mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Deze week is hij Proximus Pickx' artiest van de week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lucien Fraipont, afgestudeerd aan het Conservatorium van Brussel Jazz, is gepassioneerd door nieuwe muzikale werelden. Hij blinkt voornamelijk uit in psychedelische pop, maar pikt graag ook wat van andere genres mee in zijn muziek. Robbing Millions was eerst een Brussels kwintet, met zowel Vlamingen als Franstaligen, alvorens het een soloact werd. Vier jaar na hun debuutalbum is de band uiteengevallen. Alleen gitarist en zanger Lucien Fraipont hield de oude band onder dezelfde naam in leven.


Invloeden uit de VS

De artiest bleef muziek maken en eindigde met meer dan vijftig eigen nummers. Omdat hij niet wist hoe hij zich moest organiseren, deed hij een beroep op een vriend die hem in contact bracht met een zekere Shags Chamberlain. De muzikant en producer is bekend van zijn werk met Ariel Pink, Ash Ra Tempel, Weyes Blood, Marc Demarco en Drugdealer. Na verschillende e-mailgespreken luisterde Chamberlain eindelijk naar de tracks van de Belg. Hij was zo enthousiast over het project dat hij met Lucien Fraipont ging werken aan een gloednieuw album: 'Holidays Inside'. Na vijf jaar hard werken, in zowel Brussel als Los Angeles, kwam Robbing Millions in 2021 bij MGMT Records terecht, het label van de mythische Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser. 

'Holiday Inside' bestaat uit 18 eclectische tracks. Lucien experimenteert naar hartenlust en heeft hoorbaar plezier in het muziekmaken. Hij put dan ook inspiratie uit veel verschillenden genres en creëert daarmee zijn eigen futuristische en soms kinderlijke popwereld. Vol leven en positieve energie, brengt deze plaat het zonnige LA een beetje naar Brussel.

Op naar een derde album

Lucien heeft geen tijd om te rusten, want hij is op dit moment al druk aan het werken aan het derde album van Robbing Millions. Een plaat die hij bijna helemaal alleen opneemt en produceert. Wil je zijn werk live beluisteren? Op vrijdag 13 mei geeft Robbing Millions een voorproefje van zijn nieuwe songs in de Botanique in Brussel. Voor de gelegenheid zal hij vergezeld worden door drie bevriende muzikanten: Raphaël Desmarets, Shoko Igarashi en Julien Dinkel. 

Info en tickets vind je hier.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top