Ex-ForZe coach teaset nieuwe onthullingen

CS:GO |

Rustam "5TRYK#R" Älimqulov is al twee jaar niet meer actief geweest in de scene, maar heeft onlangs bekendgemaakt dat hij ernstig ziek is. De voormalige coach van forZe kondigde meteen ook aan dat hij verschillende onthullingen wilt doen over de redenen die tot zijn pensioen hebben geleid.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel Rustam "5TRYK#R" Älimqulov vele jaren een vaste waarde was in het CS:GO-circuit, zijn jongere CS:GO-fans misschien niet bekend met de naam. De Kazach speelde met het voormalige Russischtalige roster PARTY en coachte bijna twee jaar de Russische organisatie forZe, maar verliet in 2022 de scene. Op 6 mei maakte hij bekend dat hij aan een ernstige en mogelijk levensbedreigende ziekte lijdt.

Zijn aankondiging maakte een groot deel van de community bedroefd, maar zorgde tegelijk voor mysterie. De ex-coach zou binnenkort namelijk de redenen voor zijn vertrek onthullen: "Sinds 2016 is mijn speelcarrière voorbij vanwege bepaalde gebeurtenissen. Ik heb die nog steeds niet losgelaten, en dat zorgt regelmatig ook voor mentale stress. Ik wil graag mijn gemoed weer op orde brengen door de waarheid over mijn voormalige PARTY-team te vertellen en met een gerust hart verder te leven."

Na zijn post op het sociale netwerk VKontakte, heeft 5TRYK#R verschillende video's vrijgegeven van enkele zeer speciale rondes van zijn voormalige PARTY-teamgenoten toen hij nog lid was van de organisatie. In een van de gepubliceerde clips is te zien hoe de spelers de bom in spawn achterlaten voordat ze, al dan niet opzettelijk, verschillende granaten missen. Deze wedstrijd, gespeeld en verloren van 420pm in de gesloten qualifier voor het StarLadder Regional Minor CIS Championship, had de tegenstanders eindelijk in staat gesteld zich te kwalificeren voor de Minor.

Ligt forZe ook in de vuurlinie van de ex-coach?

Hoewel, gezien de clips, werd verwacht dat deze onthullingen alleen betrekking zouden hebben op de PARTY-periode, deden de gebeurtenissen van de laatste dagen twijfels rijzen over de situatie. Na de publicatie van een artikel over zijn voormalige teamgenoot bij forZe, Jerry, reageerde de in Kazachstan geboren speler op sociale media. Dat zorgde op zijn beurt voor een reactie van de eigenaar van forZe. 5TRYK#R liet niet na hem erop te wijzen dat zijn organisatie hem nog een zekere som geld verschuldigd is.

Hoewel we nog geen idee hebben van de inhoud van de onthullingen, is het duidelijk dat de voormalige speler-coach een aantal dingen aan zijn hoofd heeft. We zullen moeten wachten op een nieuw statement, want de ESIC, de regelgevende instantie van het CS:GO-circuit, heeft nog niet aangekondigd dat zij de zaak in behandeling zal nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top