Erling Haaland vertrekt naar Manchester City voor meer dan 350 miljoen euro

Bundesliga | Erling Braut Haaland zal naar alle waarschijnlijkheid in de voetsporen treden van zijn vader en volgend jaar in het shirt van Manchester City voetballen. Om de robuuste aanvaller van Borussia Dortmunt te rekruteren, tastten de Skyblues naar gewoonte diep in de buidel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is nu al een van de toptransfers van deze zomer. Terwijl we nog wachten op de beslissing van Kylian Mbappé zou Erling Haaland, die andere wereldster, al besloten hebben om Borussia Dortmund te verlaten na twee en een half jaar trouwe en zeer vruchtbare dienst. Hij hoorde de lokroep van Manchester City, halvefinalist in de Champions League en ongetwijfeld de toekomstige Engelse kampioen. Verschillende Europese topploegen droomden ervan om de Noor in te lijven, maar de Citizens zijn een van de weinige ploegen die aan de hoge financiële eisen van Haaland tegemoet kunnen komen.

Commissies en nog eens commissies

De transfer en de afgesproken som zijn nog niet officiëel, maar de Emirati-eigenaren van Manchester City zouden in totaal meer dan 350 miljoen euro op tafel leggen. Daarin zitten de vertrekclausule van 75 miljoen (plus een bonus van 10 miljoen), 40 miljoen per seizoen en dat voor 5 jaar, een commissie van 30 miljoen voor de vader van de goaltjesdief en een commissie van 50 miljoen voor het agentschap van Haaland. En dan moeten we daar nog de eventuele bonussen bij tellen die de centrale aanvaller in het contract zal willen opnemen voor zijn naasten en voor zichzelf.

Als dat salaris wordt bevestigd, wordt de Noorse voetballer een van de vijf best betaalde spelers ter wereld. Voor de Mancunians is de som van al die commissies een stevig bedrag dat eigenlijk een pak hoger ligt dan gebruikelijk voor een speler van zijn kaliber. Voor een contract tot 2024 schat de gespecialiseerde website Transfermarkt zijn waarde slechts op 150 miljoen euro. Maar de entourage van Haaland heeft goed onderhandeld toen de speler van RB Salzburg verkaste naar Duitsland.

Dergelijke financiële uitspattingen zijn Manchester City niet vreemd. Sinds de aankomst van Pep Guardiola in Engeland, zes jaar geleden dus, telden ze al 1,077 miljard euro neer op de transfermarkt. Met deze transfer, overigens een record voor de Citizens, hoopt hij eindelijk het ultieme doel te verwezenlijken: een overwinning in de Champions League. Als we kijken naar de prestaties van PSG dit seizoen, weten we al dat een toptransfer alvast geen garanties biedt.

Volg de laatste wedstrijden van Erling Haaland in de Bundesliga met Dortmund op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top