Verrassende gesprekken tussen Geert Meyfroidt & Sven de Leijer in de nieuwe aflevering van ’Saartje’

Films | Een specialist Intensieve Geneeskunde die de laatste twee jaar erg vaak op televisie kwam vanwege zijn medische kennis en een presentator die de laatste jaren erg vaak op televisie kwam vanwege zijn humor, de nieuwe aflevering van ‘Saartje’ belooft opnieuw bijzondere gesprekken op te leveren. Deze week ontvangt Saartje Vandendriessche Geert Meyfroidt en Sven de Leijer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat de coronacrisis ervoor zorgde dat heel wat experts geneeskunde evolueerden naar vertrouwde gezichten in journaals en talkshows, dat is niks nieuws. De voorbije jaren moest Intensivist Geert Meyfroidt zijn laboratorium vaak inruilen om de bevolking te voorzien in medische context over de coronapandemie. Bij ’Saartje’ is de sfeer gelukkig informeler en wordt er ook over de minder serieuze dingen des leven gebabbeld. Anderzijds zorgt televisiepresentator Sven De Leijer in deze aflevering voor een ferme portie humor. Na zijn werk als publieksopwarmer bij 'De Laatste Show' werd zijn carrière gelanceerd en sindsdien hij zijn opwachting in programma’s als ‘De Ideale Wereld’, ‘Hotel Römantiek’ en ‘Vrede Op Aarde’.

Geluk bij een ongeluk

In de aflevering van deze week haalden De Leijer en Meyfroidt herinneringen op over ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Beide heren hebben al een deelname aan het populaire quizprogramma achter de rug en moesten al snel erkennen dat het onmogelijk is om je goed voor te breiden op de uiteenlopende vragen van het programma. 

Bovendien rakelde de intensivist ook nog een opvallende anekdote over zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ op. In de reguliere fase van het programma werd Meyfroidt namelijk al na vier afleveringen uitgeschakeld, wat later een geluk bij een ongeluk bleek te zijn. De opnames van de vierde aflevering verliepen op een vrijdagavond en daarbij werd hij uiteindelijk uitgeschakeld. Drie dagen later, op maandag, zouden de opnames van de vijfde aflevering van start gaan. Net op die dag voelde de intensivist een verkoudheid opkomen, waarna hij zich liet testen op corona en een positief resultaat noteerde. De opnames voor de vijfde aflevering mét Meyfroidt zouden dus niet eens kunnen doorgaan! Wie weet had hij zelfs de hele crew van het programma kunnen besmetten …

Vriendelijkheid als grootste troef

Verder kwamen beide heren erachter dat hun gevoel voor competitie een gemeenschappelijke deler is. Terwijl Sven het competitiebeest in zichzelf voelt loskomen wanneer hij een publiek probeert op te warmen, werd dat gevoel bij Meyfroidt aangewakkerd bij het quizzen. “Eens je voelt dat je ergens niet slecht in bent en je heel misschien kan winnen, dan wil je daar natuurlijk ook voor gaan hé”, vertelt de winnaar van de laatste editie van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. 

Wanneer Saartje bij beide heren polst naar hun ouders, blijken de gasten een aantal waarden en normen vanuit hun opvoeding te delen. Vooral de vader van Geert Meyfroidt vond vriendelijkheid erg belangrijk en staat daar volgens zijn zoon tot op de dag van vandaag nog om bekend. Anderzijds kreeg ook De Leijer dat mee van thuis, waardoor hij momenteel tegen iedereen ‘goeiedag’ probeert te zeggen. Hoewel dat een evidentie lijkt, merkt hij wel dat niet iedereen verwacht dat een voorbijganger zomaar op vriendelijke wijze iemand anders groet.

‘Signature Dish’

Tenslotte merkten beide heren dat ook gastronomie hen beiden heel erg nauw aan het hart ligt. Sven De Leijer merkte op dat hij zich graag waagt aan Vlaamse klassiekers als witloof in hespenrolletjes, maar probeert de laatste jaren ook meer Aziatische gerechten uit. De presentator doet dat naar eigen zeggen vooral omdat ze gezond zouden zijn, maar gezelligheid bij de maaltijd staat wel altijd centraal. 

Anderzijds vindt Meyfroidt het dan weer erg leuk om te experimenteren met nieuwe producten en recepten. Wanneer hij met zijn kinderen op vakantie trekt, doet hij samen met hen zelfs graag een kookworkshop. Thuis heeft de intensivist zelfs al een ‘signature dish’. Voor zijn ‘Pasta Andrea’ deed hij inspiratie op tijdens een van zijn reizen en sindsdien valt zijn versie van de pasta met romanesco kool en gehakt heel erg in de smaak. De Leijer maakt dan weer heel vaak lasagna klaar. Thuis loopt er zelfs een soort competitie waarbij hij en zijn vrouw op zoek gaan naar de beste lasagna. Wist je zelfs dat Sven De Leijer bij zich thuis al mocht koken voor dertien ministers en bijna voor koning Filip…? Dat verhaal en nog veel meer andere anekdotes ontdek je tijdens de nieuwe aflevering van ‘Saartje’.  


De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 12 mei op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top