European Masters: een historische triple voor Karmine Corp

Esports |

Karmine Corp schreef deze zaterdagmiddag opnieuw geschiedenis tijdens de grote finale van de European Masters. De ploeg won in vier sets van LDLC OL in een 100% Franse wedstrijd, en is zo de eerste organisatie ooit die de titel drie keer op rij in de wacht sleept.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Historisch. Dat woord moet gebruikt worden om de prestatie van Karmine Corp dit weekend te beschrijven. Voor de derde keer op rij heeft de organisatie de European Masters gewonnen. De spelers van de Franse organisatie versloegen hun landgenoten van LDLC OL in de finale. De drievoudige overwinning spreekt voor zichzelf en plaatst KCorp opnieuw aan de top van Europa.

De grote finale begon zaterdag om 17u en werd beslecht in vier ronden. Een score die de jonge jungler van de Blue Wall Dogukan "113" Balci eigenlijk voor het begin van de wedstrijd had voorspeld. Gezien de vorm van de twee teams had die match evengoed heel wat nipter kunnen zijn. Beide LFL-teams waren als favoriet aan de competitie begonnen en stelden niet teleur.

Ondanks het eindresultaat openden de vossen van LDLC OL zaterdagmiddag de score, dankzij een uitstekend optreden van ADC Exakick met zijn Aphélios. Dat was genoeg voor Karmine om wakker te worden, en veel scherper voor de dag te komen in de wedstrijden die volgden.

Dankzij de initiatieven van jungler 113 en de kolossale damage van midlaner Lucas "Saken" Fayard en AD Carry Martin "Rekkles" Larsson, was KC niet te stoppen tijdens de drie daaropvolgende games. Zowel individueel als in teamfights toonden de Karmine-spelers zich sterker, en leken ze mentaal beter voorbereid.

Afgezien van het succes van de organisatie, bleek de gok van de Zweed Rekkles geslaagd. Zijn keuze om naar een minor league te gaan was niet vanzelfsprekend gezien zijn enorme staat van dienst, maar Rekkles mag zichzelf nu feliciteren. Na een moeilijke start aan het begin van de Spring Split, heeft de ploeg in de laatste weken laten zien dat er nog veel ruimte is voor verbetering. "Ik denk dat we gedurende het jaar veel kracht hebben kunnen tonen tijdens de moeilijkste momenten. Vandaag kwamen we mentaal heel sterk voor de dag, en de moeilijke momenten hebben ons zeker geholpen die mentale kracht op te bouwen," vertelde de ADC aan het eind van de wedstrijd.

Het is de zoveelste trofee die de jonge organisatie met trots mee naar huis kan nemen. Na een zeer druk voorjaarsseizoen kunnen de spelers nu even uitrusten, voordat de competitie op 1 juni wordt hervat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top