De mol toont het ware gelaat voor 10.000 fans

Films | Na acht weken speuren, een spierscheur, een paar botbreuken en een ongeziene molwissel weten we eindelijk wie de mol is, de gewone Vlaming die een groep reisgezellen en meer dan een miljoen kijkers in de maling nam. We weten ook wie met de hard bevochten prijzenpot naar huis gaat. Opgelet voor wie nog niet gekeken heeft: spoilers!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zoals iedereen intussen waarschijnlijk wel weet, werd de finale voor de allereerste keer live gespeeld voor een eivol Paleis 12 in Brussel. Maar voor het zover is, moesten we nog voor één opdracht naar het eiland La Gomera. Daar moesten de kandidaten een draadje doorknippen om een bom te ontmantelen. Een filmcliché in een opdracht gieten, doen de programmamakers duidelijk graag. Alleen Uma en Sven stonden uiteindelijk bij de draadjes, dus de finale beslissing lag bij hen. Ze knipten het verkeerde draadje door, waardoor er een bom zou afgaan bij 10.000 mensen. Waar die mensen waren, daar hadden de kandidaten voorlopig nog het raden naar. Dan gingen de kandidaten ietwat verrassend niet naar een volgende opdracht, maar wel naar het finalespel. De eerste 25 van de 30 vragen konden ze al invullen, voor de laatste zouden ze nog vijf maanden moeten wachten tot in Paleis 12.

Dat brengt ons naadloos naar Brussel, waar eerder een bom was afgegaan en de zichtbaar zenuwachtige kandidaten ook nog één opdracht voor het live publiek moesten vervullen. Uma moest drummen, Sven moest tapdansen en Yens moest ontsnappen uit een dwangbuis. Op het spel stond telkens 2.000 euro of twee pasvragen, afhankelijk van of ze vijf of één week voorbereidingstijd wilden. Wie voor pasvragen ging, riskeerde ook wel 2.000 euro uit de pot te doen verdwijnen. Een laatste kans om te mollen, zo leek het, maar dan wel voor de ogen van 10.000 toeschouwers! Die konden er nog voor kiezen om een kandidaat buitenspel te zetten. Dat deden ze met Uma, die voor het geld ging maar te veel fouten maakte, dus haar opbrengst stond sowieso al op nul. Sven voerde zijn tapdans nagenoeg perfect uit en verdiende geld, maar Yens, die voor de pasvragen ging, slaagde er niet in om te ontsnappen. Alweer bracht de opdracht in totaal niets op, dus de groepspot bleef steken op het bedrag van de vorige aflevering: 26.390 euro.

En de mol is…

Had Yens nog een laatste keer goed gemold? Durfde Uma niet voor het geldverlies gaan uit angst door de mand te vallen? Vond Sven dat hij bij de opdracht met het draadje al genoeg gesaboteerd had? We zouden het snel te weten komen. Tijdens het laatste avondmaal op de Canarische Eilanden ging Gilles zoals gewoonlijk de kandidaten af met de vraag of ze de mol waren. Maar voor een keertje was het niet de bedoeling dat ze ontkenden, maar wel dat ze argumenteerden waarom ze wél de mol konden zijn. De echte saboteur kon dus voor de eerste keer vrijuit spreken, het was aan de anderen om staalhard te liegen. Een interessante wending net voor het invullen van de laatste vijf vragen in Brussel.

Die vragen gingen allemaal over de laatste opdrachten, dus de kandidaten moesten niet alle info van vijf maanden geleden proberen te onthouden. Na een paar spannende minuten ging in het donker het licht weer aan bij de winnaar van dit seizoen: Sven! Die kinderboerderij komt er alvast, zoveel is duidelijk. Meteen daarna volgde de onthulling van de geïmproviseerde, maar bijzonder sterke mol van dit jaar: Uma! Verliezende finalist Yens was duidelijk wat teleurgesteld, maar de vreugde en opluchting bij de winnaar en de mol maakten dat helemaal goed.

Volgende week krijgen we alvast te zien hoe Philippe en Uma stokken in de wielen staken. Dat die eerste roosjes op een taart wegmoffelde en probeerde om een fietsband plat te steken, weten we al. Dat de tweede waarschijnlijk opzettelijk foutjes maakte tijdens het drummen, gretig mee ging in de foute redeneringen van andere kandidaten en probeerde om een verlieslatende banaan in te scannen, weten we ook al. Op meer sabotages zullen we moeten wachten tot volgende week.

Bekijk ‘De mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top