Promotiestrijd 1e Nationale: Luik en Dender meteen bij de les op speeldag 1

Sport | Op de eerste speeldag van de eindronde in 1e Nationale hebben promotiekandidaten RFC Luik en Dender EH hun ambities meteen kracht bijgezet. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd en staan nu ook meteen op plek 1 en 2 in het eindrondeklassement.

Dender kwam nog wel op achterstand op bezoek bij Dessel, maar De Bodt kon nog voor de rust de bordjes weer in evenwicht zetten. Na de pauze drukte Dender door en invaller M'Barki (ex-Lommel) trok met twee goals de eerste driepunter over de steep: 3-1

RFC Luik nam dan weer een vliegende start in haar thuisduel tegen Knokke. Mouchamps profiteerde al in de 8e minuut van West-Vlaams balverlies om de 1-0 op het bord te zetten en Perbet (ex-OHL) zorgde nog voor het halfuur voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Knokke bleef niet bij de pakken zitten en voerde de druk op. Maar verder dan een aansluitingstreffer van Samyn (ex-Roeselare) kwamen de bezoekers niet meer: 2-1.