Revelatie Alcaraz gaat de strijd aan met titelverdediger Zverev op de ATP Madrid

Sport | In de finale van het ATP 1000-toernooi in Madrid neemt Carlos Alcaraz het om 18u30 op tegen Alexander Zverev. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden.

De Madrid Masters 1000 heeft al een aantal verrassingen in petto gehad. Er was de wedstrijd tussen David Goffin en Rafael Nadal, waarin de Belg net niet wist te stunten. De uitschakeling van de Spanjaard door zijn landgenoot Carlos Alcaraz en diens overwinning in de halve finale tegen Novak Djokovic was nadien ook verrassend. Aan de andere kant van de tabel had Alexander Zverev een minder zwaar parcours om ook de finale te bereiken.

We wisten dat Carlos Alcaraz talent had, aangezien hij op 18-jarige leeftijd de top 10 van de wereld bereikte. Hij wist in het begin van het jaar de halve finales van het toernooi van Indian Wells te bereiken, maar daar bleek Nadal te sterk. In Miami bereikte Alcaraz wel de finale en daarin versloeg hij Casper Ruud. In Madrid is Zverev de grote favoriet, maar Alcaraz verkeert in een uitstekende vorm en is dus zeker niet kansloos.

Een droomparcours

Voor de jonge Spanjaard, die tijdens het toernooi zijn 19e verjaardag vierde, zal deze Madrid Masters 1000 in zijn geheugen gegrift blijven. Zaterdag schreef Alcaraz immers geschiedenis door de eerste speler te worden die Rafael Nadal en Novak Djokovic versloeg in hetzelfde graveltoernooi. Alcaraz nam wraak op Nadal, nadat die hem had verslaan in Indian Wells.

Hij wist met 2-6, 6-1, 3-6 te winnen. Nadien legde hij ook Djokovic over de knie met 6-7 (5-7), 7-5, 7-6 (7-5). Als Alcaraz het toernooi zou winnen, zou dat een straffe stunt zijn. Hij kan met Zverev de nummer drie van de wereld verslaan en eerder gingen de nummers 1 en 4 al voor de bijl. Het zou een serieus statement zijn van de Spanjaard een aantal weken voor Roland Garros.

Zverev is graag in Madrid

Zverev had een minder zwaar parcours door Musetti, Auger-Aliassime en Tsitsipas te verslaan. Toch heeft de Duitser als titelhouder alles in huis om deze Masters 1000 in Madrid te winnen. Zverev vertoeft graag in Madrid, want in zijn carrière verloor hij er slechts twee keer. Hij won 19 keer en pakte er twee keer de eindzege. Hij wist er in 2018 en 2021 te zegevieren.

Zverev wist dit seizoen nog geen toernooi te winnen. Begin februari verloor hij de finale van de Open Sud de France van Alexander Bublik. Een zege in Madrid zou zijn seizoen misschien helemaal een boost kunnen geven.

Volg om 18u30 de finale van de Madrid Masters 1000 op Eurosport, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.