Bekijk deze films- en series over mama's om Moederdag te vieren

Films | Anastaande zondag 8 mei vieren we in ons land Moederdag. Als eerbetoon aan de echte helden van ons gezin heeft Proximus Pickx een lijst van films en series over bijzondere mama’s voor je samengesteld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Freaky Friday

Deze komedie is een geweldige klassieker over een relatie tussen mama’s en hun dochter. In het begin kunnen Tess en Anna het helemaal niet met elkaar vinden. De mama is een briljante psycholoog terwijl de dochter een rebelse tiener is. Maar op een bepaald moment wisselen de twee op wonderbaarlijke wijze van lichaam, waardoor elk zich wil bemoeien met het leven van de andere. Tess probeert haar dochter leergierig te maken terwijl Anna haar moeder probeert te transformeren in een coolere en gekkere vrouw. Uiteindelijk leren beide dames van elkaar en komen ze met een andere blik op het leven uit deze bijzondere ervaring.

Mamma Mia

In ‘Mamma Mia’ trouwt Sophie op een prachtig Grieks eiland waar ze samen met haar moeder een hotel runt. Toch beseft ze dat de bijzondere dag enkel kan slagen als haar vader het feest kan bijwonen. Anderzijds weet ze nog steeds niet wie haar vader is. Als ze het dagboek van haar moeder leest, treft ze drie namen van potentiële vaders. Ze nodigt elk van hen uit en probeert via haar mama te achterhalen wie uiteindelijk haar echte vader is. Deze film illustreert de prachtige band tussen moeder en dochter en wordt versterkt met de heerlijke nummers van de Zweedse band ABBA

‘Mamma Mia’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gilmore Girls

Hoe kunnen we het hebben over iconische moeders uit de popcultuur zonder over de familie Gilmore te schrijven. Deze serie onderzoekt op briljante wijze de relatie tussen moeders en hun dochter doorheen verschillende generaties. Lorelai kreeg haar dochter Rory toen ze 16 was. Door haar zwangerschap op jonge leeftijd moest ze haar eigen gezin verlaten om haar dochter alleen op te voeden. Beide vrouwen hebben een relatie vol vertrouwen en vriendschap die zo sterk is waardoor we die alleen maar kunnen bewonderen. Van haar kant heeft Lorelai bovendien een gecompliceerde relatie met haar moeder Emily, die zowel streng als veeleisend is. Ondanks die karaktertrekken heeft ze ook een oneindige liefde voor haar eigen dochter. ‘Gilmore Girls’ toont de verschillende types moeders, elk met hun gebreken, maar daarom zijn de verschillende types niet minder vertederend.

Ontdek ‘Gilmore Girls’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Incredibles

De mama van de Incredibles-clan verdient ongetwijfeld ook een plaats in deze lijst. Ook mama’s uit animatiefilms weten ons namelijk te inspireren. De superheldenfamilie heeft een sterke mama nodig om het gezin met een supersnelle zoon, een onzichtbare dochter en een explosieve baby bij elkaar te houden. Haar functie als mama wordt bovendien vergemakkelijkt omdat haar lichaam elastisch is. Daardoor kan ze haar arm op verschillende plaatsen tegelijk inzetten, zelfs terwijl ze samen met haar man vecht tegen slechteriken. Zelfs middenin de strijd blijft ze aan haar gezin en familie denken, een onzichtbare superkracht die de clan bij elkaar houdt!

Room

Ook op een heel ander niveau kunnen mama’s indruk op ons maken bij de moeilijkste beproevingen. ‘Room’, volgt een jonge moeder, Joy, die ontvoerd is en werd opgesloten in een slaapkamer. Uit het misbruik tijdens de ontvoering werd bovendien een baby geboren, die nooit een betere wereld heeft gekend. De jonge Jack is ervan overtuigd dat de wereld zich beperkt tot deze vier muren  en zijn moeder zorgt er ondanks alles voor dat hij een enorme verbeelding ontwikkeld. Op een dag slaagt Jack er zelfs in om zijn moeder te redden via een tot in de puntjes uitgekiend ontsnappingsplan. Hoewel de omstandigheden van deze film erg duister zijn, toont dit wel het verhaal van een spectaculaire relatie tussen een mama en haar kind.

Ontdek ‘Room’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top