Giro-peloton trotseert deze week de Etna en de angstaanjagende Blockhaus

Wielersport | Na drie etappes met uiteenlopende profielen in Hongarije zal het peloton van de 105e Ronde Van Italië zich dinsdag verplaatsen naar Italië. In de tweede week moeten de renners tal van klimkilometers afleggen waarbij de kansen om te recupereren schaars zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een aankomst bergop, tijdrit, massasprint… Verschillende types renners mochten in de eerste ritten van deze Giro al juichen. Na een rustdag op maandag waarbij het peloton zich verplaatst naar Sicilië beginnen de renners dinsdag aan de eerste belangrijke etappe van deze Ronde van Italië. 

De vierde etappe vertrekt in Avola en finisht op de flanken van de Etna. De beklimming van de Siciliaanse vulkaan is 22,8 kilometer lang aan gemiddeld 5,9%. Die etappe is de eerste grote beproeving voor de renners die strijden voor het algemeen klassement. De volgende dag is het terug de beurt aan de sprinters, hoewel de 20 kilometer lange Portella Mandrazzi aan 4% de benen van de spurtbommen nog kan vermoeien. 

Op donderdag krijgen de sprinters opnieuw een kans in de rit naar Scalea. De zevende etappe heeft opnieuw een zwaarder profiel en gaat van Diamante naar Potenza. Er zijn in die rit nauwelijks vlakke kilometers en met meer dan 4.500 hoogtemeters verspreid over 200 kilometer zal het kaf zeker van het koren gescheiden worden. Wellicht weten we na die etappe al beter welke renners op het algemene klassement mikken. 

Een tweede koninginnenrit

Zaterdag begint het tweede koersweekend met een heuvelachtige rit van 153 kilometer rond Napels. Een groot deel van de achtste etappe wordt verreden op een circuit van 19 kilometer dat de renners vier keer moeten afleggen. In die lus zit de Monte di Procida (2,1 km aan 6%), dus het is nog maar de vraag of het peloton samen kan blijven. Met de vele kronkelige wegen belooft deze rit heel wat spektakel en vele aanvallen op te leveren.

De volgende dag wordt de tweede koersweek neergelegd met een rit in de Alpen met de tweede grote koninginnenrit van deze Giro. Met 187 kilometer tussen Isernia en de angstaanjagende Blockhaus, een klim van 13,6 kilometer aan 8,4% als laatste beproeving voor de finish. Eerder in die rit moet het peloton ook al over de Passo Lanciano (10,3 km aan 7,6%). Aan de vooravond van de tweede rustdag belooft deze rit een geweldige strijd tussen de klassementsrenners op te leveren. 

Volg de Ronde van Italië van 6 t.e.m. 29 mei op Eurosport 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top