European Masters: Karmine Corp speelt finale tegen LDLC OL

League of Legends |

Karmine Corp zal de grote finale van de voorjaarseditie van de European Masters tegen LDLC OL spelen. De titelverdedigers versloegen woensdagavond Vitality.Bee in een zwaarbevochten wedstrijd, terwijl LDLC zich dinsdag een ticket voor de finale verzekerde door AGO Rogue uit Polen in drie rondes te verslaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De organisatie Karmine Corp zorgde in de tweede halve finale van de Spring Split 2022 European Masters opnieuw voor een Europese primeur. Met hun overwinning tegen Vitality.Bee verzekerden de spelers van de Blue Wall zich voor de derde keer op rij van een plaats in de grote finale van het evenement.

Die lag allesbehalve vast, aangezien Saken en zijn teamgenoten een moeilijker seizoen achter de rug hebben dan eerst verwacht. De deelname van de tweevoudige Europese titelhouder werd steeds interessanter naarmate de groepsfase vorderde. Het was tegen het academy team van de Franse organisatie Team Vitality dat Karmine voor de derde keer moest winnen om kans te maken op een derde titel.

LFL domineert de final bracket

De KCorp-spelers hadden vijf rondes nodig om hun tegenstanders met een reverse sweep te overwinnen. Vitality was een van de favorieten van de competitie, mede door de Spaanse titelkandidaat Fnatic TQ in de kwartfinales met 3-0 uit te schakelen.

Karmine Corp voegt zich dus bij de regerende Franse kampioen LDLC OL. Dat team had zich dinsdagavond tijdens de eerste halve finale gekwalificeerd, in een wedstrijd tegen de enige niet-Franse organisatie, AGO Rogue. Die eindigde in een duidelijke overwinning voor het nog steeds indrukwekkende LDLC, slechts een paar weken na de LFL-titel.


Voor de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd wacht de fans een 100% Franse finale. Die vindt plaats op zaterdag 7 mei om 17u. Als Karmine wint, zal er weer een record gebroken worden. KCorp zou de eerste organisatie worden met drie opeenvolgende Europese titels in evenveel deelnames.Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top