Wie wordt de kampioen van de ION Hockey League, Racing of Gantoise?

Sport | Komend weekend staan hockeyclubs Racing en Gantoise lijnrecht tegenover elkaar in Louvain-la-Neuve. Beide ploegen spelen dan de finale van de ION Hockey League. Proximus Pickx blikt alvast vooruit op de spannende ontknoping die volgens ons zeker zal ingaan in de geschiedenisboeken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing en Gantoise hebben zich beiden geplaatst voor de finale van het Belgisch kampioenschap hockey bij de mannen. Tijdens de tweede ronde van de halve finales legden Racing concurrent Braxgata over de knie met 3-1 terwijl Gantoise nipt zijn partij tegen de Waterloo Ducks won na een spannende shoot-out die het won met 4-5. De partij eindigde op 4-3 na de reguliere speeltijd, maar omdat Gantoise de heenwedstrijd had gewonnen met 2-1, waren er shoot-outs nodig.

Gek genoeg sloten alle vier de hockeyclubs de halve finales af met drie gewonnen punten. Maar omdat Racing een beter doelsaldo had, en Gantoise zijn shoot-outs won, spelen deze twee teams de finale van de ION Hockey League komend weekend in Louvain-la-Neuve.

Meevaller voor Gent

De finale is vooral voor Gantoise een heuse meevaller. De Gentse hockeyclub stond aanvankelijk pas vijfde in de stand en zag de play-offs eerst aan zijn neus voorbijgaan. Maar enkele weken geleden besloot de Belgische hockeyfederatie echter dat er problemen waren met het visum van een speler van Leopold, de Argentijn Federico Monja. Hierdoor kon Leopold niet meer aantreden in de competitie en volgden enkele forfaitnederlagen waar Gantoise kon van profiteren.

De troepen van coach Pascal Kina namen het ticket voor de play-offs in dank aan en toonden tijdens deze laatste fase van het kampioenschap dat ze wel degelijk tot de top 4 van de Belgische mannelijke hockeycompetitie toebehoren. Nu ze ook in de finale staan, maakt Gantoise dan ook kans om voor het eerst sinds 1921 het kampioenschap te winnen.

Racing mikt op zesde titel

In de finale komt Gantoise tegenover Racing te staan. De club uit Ukkel mag dan wel in een goede flow zitten, toch merken we graag op dat ze sinds februari van dit jaar niet meer hebben kunnen winnen van Gantoise. De laatste partij tussen de twee teams eindigden toen op een 1-1-gelijkspel, een uitslag waardoor Gantoise nipt naast de tickets voor de play-offs greep.

Racing stond in 2013 voor het laatst in de finale van de mannelijke hockeycompetitie en toen werden ze verslagen door de Waterloo Ducks. Als ze dit jaar weten te winnen van de Gentenaren, kunnen ze voor de zesde keer in hun clubgeschiedenis kampioen spelen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1941. Het wordt dus een strijd waarvan het resultaat zal neergeschreven worden in de geschiedenisboeken.

Het weekendprogramma van de ION League finals:

Zaterdag 7 mei

Zondag 8 mei

Volg het beste van ION Hockey League dankzij Proximus. Op zaterdag 7 en zondag 8 mei kan je vanaf 15u50 op Pickx+ Sports 1 genieten van de twee ronden van de finale tussen Racing en La Gantoise, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top