Rebecca Hall wordt 40: een blik in haar bloeiende carrière

Films | Terwijl de actrice en regisseuse deze dinsdag haar 40ste verjaardag viert, blikt Proximus Pickx terug op haar carrière en opmerkelijke prestaties voor én achter de camera. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 40-jarige leeftijd heeft Rebecca Hall al met enkele van de grootste namen uit de filmwereld samengewerkt. Hiertoe behoren Ben Afflecks 'The Town', Ron Howards 'Frost/Nixon' en Woody Allens 'A Rainy Day in New York'. Vorig jaar maakte ze ook haar regiedebuut met de Netflix-film 'Passing'. Hall legt uit dat ze een openbaring had toen ze voor het eerst de gelijknamige roman van Nella Larsen uit 1929 las.

Passing

Het boek vertelt het verhaal van twee Afro-Amerikaanse vrouwen met een lichte huidskleur die elkaar bij toeval ontmoeten nadat ze elkaar jarenlang uit het oog verloren waren. Een van de vrouwen is een actief lid van de zwarte gemeenschap in Harlem, terwijl de andere getrouwd is met een witte man en zich voordoet als witte vrouw.

Toen Rebecca Hall de verhalen van deze fictieve vrouwen las, realiseerde ze zich dat haar grootvader van moederskant ook als witte man was doorgegaan. "Plotseling had dat mysterie en de onduidelijkheid van mijn gezinsleven een doel", zegt de regisseur. Hall was zo onder de indruk van Larsens roman dat ze een scenario schreef voor een verfilming - en het vervolgens opzij legde tot ze er klaar voor was om er iets mee te doen. Nu, 13 jaar later, is haar bewerking van de roman beschikbaar op Netflix, met actrices Ruth Negga en Tessa Thompson in de hoofdrollen, vergezeld door Alexander Skarsgård.  

Ontdek ‘Passing’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Night House

Deze horrorfilm van de Amerikaanse filmmaker David Bruckner speelt zich af in een huis dat mysterieuze geheimen herbergt die nooit het daglicht zouden mogen zien. Na de onverwachte dood van haar man blijft Beth (Rebecca Hall) alleen achter in het huis aan het meer dat hij voor haar bouwde. Beth probeert de dood van haar man te verwerken, maar heeft elke nacht intense nachtmerries. Haar nare dromen nemen al snel de vorm aan van visioenen van een paranormale werkelijkheid en ze heeft het gevoel dat iemand contact met haar zoekt. Wanhopig op zoek naar antwoorden begint ze de bezittingen van haar man te doorzoeken. Het duurt niet lang voor ze spijt krijgt van haar zoektocht naar de waarheid...

Godzilla vs. Kong

'Godzilla vs Kong', zoals de naam doet vermoeden, is een echte Amerikaanse kaskraker. Het plot is eenvoudig: we zien de monsters Godzilla en Kong bijna twee uur lang vechten. De special effects zijn uitstekend en de artistieke regie is goed gedaan. Het scenario is dan weer niet van de bovenste plank. Maar uiteindelijk kijkt iedereen dit soort films toch voor de actie. Tussen alle gevechten en instortende gebouwen door zie je ook Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown ('Stranger Things') en Rebecca Hall.

‘Godzilla vs. Kong’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top