1B Pro League XI van het seizoen // LINKSBUITEN // Lenny Nangis (RWDM)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de linksbuitenpositie viel de keuze op Lenny Nangis van RWDM. De 28-jarige Guedelouper speelde een sterk seizoen waarin hij 23x aan de aftrap stond en daarin vier goals scoorde en drie assists afleverde. Daarnaast was hij met zijn sterke individuele acties vaak een gesel voor de defensie van de tegenstander én werd hij vaak vooruit geschoven als de man die de boel open moest breken voor de Brusselaars.

Toch kende het seizoen van Nangis ook een mindere periode toen hij na een elleboogstoot uitgesloten werd tegen Lierse Kempenzonen en uiteindelijk vier weken geschorst langs de kant moest blijven. In die wedstrijden werd het belang van de creativiteit van Nangis wel duidelijk. RWDM speelde meer steriel en had moeite om Lommel, Moeskroen en Virton af te houden. Tussenin werd de topper tegen Westerlo verloren (0-2).

Nangis was in het afgelopen seizoen dus een belangrijke schakel in het Molenbeekse elftal en werd uiteindelijk 7x verkozen in het 'XI van de week'. Dat leverde hem nu dus ook een plekje in het 'Elftal van het seizoen' op. De linksbuiten haalde het vrij makkelijk voor Dylan de Belder (SK Deinze). De voormalige topschutter van 1B werd dit seizoen succesvol omgeschoold tot linksbuiten en haalde 4x ons 'XI van de week'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top