Real Madrid wil een 100% Britse finale vermijden

UEFA Champions League | De terugronde van de halve finales in de Champions League wordt deze week afgewerkt. De Engelse toppers Liverpool en Manchester City staan in het voordeel tegenover de Spaanse armada van Villarreal en Real Madrid.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De underdogpositie gaat hen goed af en ook in de wedstrijd van dinsdagavond zal Villareal niet de favoriet zijn voor de overwinning. In deze terugronde van de halve finale in de Champions League staan de Spanjaarden namelijk tegenover het ijzersterke Liverpool. Na een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd op Anfield, reizen de Reds af naar het Estadio de la Ceramica met de bedoeling zich te verzekeren van een plaats in de finale van de Champions League, die op 28 mei in Parijs wordt gespeeld. Maar het is altijd opletten geblazen voor de Gele Onderzeeër, die dit seizoen al meermaals verrassend uit de hoek kwam.

Toch een Europees succes voor Emery?

Afgaand op de heenwedstrijd is het moeilijk om hoop te vestigen op een overwinning voor Villarreal. In de eerste confrontatie kwamen de Spanjaarden naar de Merseyside met de bedoeling om te verdedigen, waarbij ze eigenlijk vergaten te voetballen. Arnaut Danjuma en zijn ploeggenoten raakten amper aan de bal en konden geen enkel schot tussen de palen krijgen. Toch is de ene wedstrijd de andere niet en voor eigen volk zullen de troepen van Unai Emery misschien een andere kant van zichzelf laten zien.

Dan rest uiteraard nog de vraag of Liverpool hen daar de kans toe gaat geven. De ploeg van Jürgen Klopp is tegenwoordig even meedogenloos in de Champions League als in de Premier League: de constante druk die het team legt oogt indrukwekkend. Divock Origi en teamgenoten kunnen een derde Champions League-finale in vijf jaar veilig stellen.

Gaten in de verdediging

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top