Antwerp moet winnen tegen Feyenoord om niet te zakken in het klassement

Basketbal | Op de laatste dag van de tweede fase van de BNXT League in het Elite Gold-klassement kan je deze vrijdagavond om 20u een hevige strijd tussen Leuven, Mons-Hainaut en Antwerpen zien. Alle drie de ploegen kunnen nog op het Belgische podium eindigen, al zullen de Giants, die bij Feyenoord te gast zijn, op een samenloop van omstandigheden moeten rekenen om hun doel te bereiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Bien étonnés de se trouver ensemble", zegt men wel eens in Frankrijk! Drie dagen na de overwinning op Feyenoord in de Lotto Arena, neemt Antwerp het vrijdagavond in Rotterdam op tegen dezelfde tegenstanders, maar nu op verplaatsing. Deze laatste dag van de Elite Gold zal de stand bepalen voor de nationale play-offs in de BNXT League. En de Giants hebben nog steeds reden om te geloven dat de derde plaats hen een beter thuisvoordeel zal geven.

Direct in het spel komen

Luc Smout en zijn team, die vijfde staan in het Belgische klassement, zullen een flinke kluif hebben aan onze noorderburen. Een nederlaag bij Feyenoord zou de positie van Antwerp in het algemeen klassement negatief beïnvloeden. De Sinjoren zullen bovendien op hun hoede moeten zijn, want voordat de Rotterdamse ploeg in de derde en vierde kwarten van de heenwedstrijd in een pletwals veranderde, hadden onze noorderburen het dinsdag moeilijk om in het spel te komen. Daardoor gingen ze met een 35-39 voorsprong de kleedkamer in.

Het staat dus vast dat de Giants een vette kluif hebben aan deze partij. Jean-Marc Mwema, die deze week in de voorhoede van het team stond, zal de rol van gangmaker moeten spelen om zijn team naar een nieuwe overwinning te leiden. Als zij het goed doen, wordt het tijd om een blik te werpen op de prestaties van hun directe rivalen. Als Mons-Hainaut en Leuven verliezen, is de derde plaats in de rangschikking voor Antwerp. Vervolgens zullen de Sinjoren in de eerste ronde van de play-offs Charleroi treffen. Een vierde plaats is ook mogelijk als slechts een van de twee teams verliest. Maar wat er ook gebeurt, de Giants zullen hun beste beentje voor moeten zetten.

Volg het beste van de BNXT League op Pickx+ Sports 1, waaronder deze vrijdag de wedstrijd tussen Feyenoord en Giants Antwerp vanaf 19u45 via de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Je kan ook het basketbalnieuws volgen op Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top