European Masters: Ontdek de kwartfinalisten

League of Legends |

Na de groepsfase zijn de acht teams bekend die zich hebben geplaatst voor de eindronde van de European Masters 2022. Frankrijk heeft een grote slag geslagen met drie gekwalificeerde teams, van de vier die oorspronkelijk aan de competitie deelnamen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Donderdag beginnen de play-offs van de European Masters, het toernooi dat de beste teams uit de verschillende regionale competities van Europa samenbrengt. Van de 16 teams die aan het Main Event begonnen, blijven er nog acht over. Zij zullen vanaf deze donderdagavond proberen door te dringen tot de final bracket. Het doel? Europees kampioen worden en de prijzenpot van €40 000 verzilveren.

Frankrijk is goed vertegenwoordigd

Het minste wat we kunnen zeggen is dat onze Franse buren goed vertegenwoordigd zullen zijn in het Main Event. Niet minder dan vier teams uit Frankrijk wisten de competitie te bereiken. Dat gebeurde dankzij de twee voor de LFL gereserveerde plaatsen, die werden bemachtigd door de kampioenen BDS Academy en LDLC OL, en de goede prestaties van Karmine Corp en Vitality.Bee tijdens de play-ins.

Van deze vier teams zijn er drie in geslaagd de groepsfase te bereiken. Alleen BDS Academy eindigde niet bij de beste 2 van de groep.Maar de Fransen wacht geen eenvoudige opdracht, gezien de namen in de final bracket. Te beginnen met het Spaanse Fnatic TQ, die door de meesten als favoriet van de competitie worden beschouwd. In groep A was het AGO Rogue (Ultraliga) die de tweede plaats wist te bemachtigen.

En bij gebrek aan een Belgische speler is een coach onze laatste vertegenwoordiger in de competitie. Nias "Nias" Vanwalleghem, coach van X7 Esports, zag zijn spelers zich kwalificeren voor de playoffs met een tweede plaats in hun groep, na een tiebreaker tegen Karmine Corp. De Noorse organisatie Bifrost en Unicorn of Love - Sexy Edition vervolledigen de cast.

Schema van de play-offs:

  • Donderdag 28 april - 17:00 : LDCL vs X7 Esports
  • Vrijdag 29 April - 17:00 : Bifrost vs AGO Rogue
  • Zaterdag 30 April - 17:00 : Karmine Corp vs Unicorn of Love - Sexy Editie
  • Zondag 1 Mei - 17:00 : Vitality.Bee vs Fnatic TQ

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top