‘De Container Cup’: dit zijn de strafste momenten van deze week!

Films | De laatste weken strijden de meest bekende atleten van Vlaanderen terug in de bekende container van Play4. Bovendien schakelden de programmamakers ook enkele bekende Vlamingen in om elkaar te bekampen. Proximus Pickx overloopt de meest opvallende momenten en blikt vooruit op de laatste week van het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Triatleet op één en twee

Hoewel ‘De Container Cup’ intussen aan haar laatste week is begonnen, werden de strafste prestaties van dit seizoen tot nog toe in de voorlaatste week geleverd. Woensdag 20 april streden triatleet Jelle Geens en duatleet Seppe Odeyn tegen elkaar. Geens begon meteen straf door de snelste looptijd van Michael Somers en Isaac Kimeli te evenaren. De loopband kan niet sneller, dus dan weet je meteen hoe straf die looptijd was. Seppe Odeyn liep iets sneller en in de andere onderdelen waren beide atleten aan elkaar gewaagd. In het fietsen trok de duatleet het laken naar zich toe. Zijn fietstijd was twee seconden sneller dan Geens, hoewel ook die erg hard fietste. Odeyn en Geens zetten meteen de strafste prestaties van dit seizoen neer, want beide atleten bezetten inmiddels plek 1 en 2 in het klassement. Enkel Ward Lemmelijn, Marten van Riel en Jorre Verstraeten deden ooit beter.

Een ongeluk is snel gebeurd…

Een week eerder dan Jelle Geens en Seppe Odeyn was het de beurt aan judoka Toma Nikiforov en bokser Victor Schelstraete. De twee krachtpatsers leken de container helemaal af te breken met hun prestaties en in beide gevallen verliep hun passage niet zonder slag of stoot. De tweevoudig Europees kampioen judo in de categorie tot 100 kilogram kon het record van indoorroeier Ward Lemmelijk evenaren. Wesley en Pedro schrokken zich een hoedje toen Nikiforov meteen een karrevracht aan gewichten aan de bar monteerde. Zonder twijfelen hof de judoka maar liefst 150 kilogram op. In de andere proeven kon hij evenwel niet schitteren, waardoor hij uiteindelijk maar in de middelmaat van het klassement eindigde. Schelstraete deed het iets minder goed en bouwde van bij het begin een voorsprong op, maar in de fietsproef liep het voor de Gentenaar volledig mis. De veter van zijn sportschoen raakte verstrengeld met de fiets, waardoor hij een goeie tijd meteen kon vergeten.

BV’s doen kijker vooral lachen, maar sterprestaties blijven uit

Bij de bekende Vlamingen bleven bijzondere prestaties voorlopig uit. Anderzijds zorgden ze wel voor erg grappige en lachwekkende situaties. Eerst en vooral kwamen Kamal Kharmach en presentator Dominique Van Malder aan bod. Beide mensen zijn iets zwaarder, maar “het is niet omdat je zwaar bent, dat je niet graag aan sport doet”, klonk het bij hen. Tussen hun zwoegen en zweten door, spraken ze de ene grap na de andere uit. Een week later kwamen Tanja Dexters en Julie Vermeire aan bod. Terwijl Dexters al bij al nog degelijk presteerde, vergat dochter Vermeire dat ze effectief moest fietsen om een tijd neer te zetten. Dexters ging in de eerste proef te diep waardoor ze dat later moest bekopen. Daardoor had Vermeire een voorpsrong, maar die verloor ze in het fietsen. In die proef had het tv-gezicht vooral oog voor de omgeving en praatte ze bijzonder veel tegen de camera, waardoor ze heel langzaam fietste. 

Het BV-duel tussen Tuur Roels en Giovanni Kemper leverde minder bijzondere momenten op, maar vorige week kwamen ministers Ben Weyts en Benjamin Dalle langs. Hun duel was dan weer wel noemenswaardig. Dalle is meer dan tien jaar jonger dan Weyts en leek dan ook fysiek in het voordeel, maar het was pas op de monkeybars dat Dalle het verschil kon maken. Daarin pakte hij een halve minuut terug op Weyts, die het verder wel beter deed in golf, schieten en lopen. Uiteindelijk trok de CD&V-politicus wel aan het langste eind, hij was in totaal 6 seconden sneller dan de N-VA-politicus. 

In de laatste week strijden veldrijders Eli Iserbyt en veldrijder Joran Wyseure langs, net als bobsleester Sara Aerts die het tegen shorttrackster Hanne Desmet opneemt. Roeier Ruben Claeys strijdt tegen kajakker Artuur Peters en bij de bekende Vlamingen neemt team Wesley het op tegen team Pedro. 

Bekijk ‘De Container Cup’ elke van maandag tot donderdag om 20u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top