Het fabelachtige lot van Oakley Cannonier, ballenjongen tijdens het 'wonder' van Anfield in 2019

UEFA Champions League | De held van de comeback tegen Barcelona in de Champions League van drie jaar geleden, Oakley Cannonier, is intussen speler bij de U18 van Liverpool. Proximus Pickx vertelt je meer over zijn bijzondere verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De naam van Cannonier zegt velen wellicht niks. We moeten dan ook terugkeren naar mei 2019 om zijn eerste wapenfeit te noteren. Bovendien moeten we niet op, maar naast het veld kijken om hem tegen te komen. Destijds ontving Liverpool de Spaanse topclub Barcelona in de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League. The Reds waren toen met hun rug tegen de muur gezet na een 3-0-nederlaag in Camp Nou. Voor hun thuispubliek kunnen de mannen van Jürgen Klopp altijd iets meer en dat bleek ook op die avond. In de zevende minuut kon Divock Origi de score op gang trappen. 

Die prestatie deed hij tien minuten voor het laatste fluitsignaal nog eens over. Terwijl Georginio Wijnaldum eerder in de wedstrijd al twee keer raak trof, kon Origi in de 79e minuut opnieuw scoren. Een van de ballenjongens treuzelt in die minuut niet en legt pijlsnel een nieuwe bal klaar voor Trent Alexander-Arnold, die een corner mag geven. Die mikt het leer kaarsrecht richting Origi, die zijn tweede van de avond kan maken. Als gevolg kwalificeert Liverpool zich voor de finale van de prestigieuze Europese competitie, een finale die ze trouwens met 2-0 winnen van Tottenham. 

De toekomstige ster van Liverpool?

Als een van de helden van die avond bleef de toen vijftienjarige Oakley Cannonier het huis van de Reds trouw. Bijna drie jaar later is de inwoner van Leeds een van de grootste talenten van Liverpool. Hij werd afgelopen juli prof en is momenteel een van de beste aanvallers in de Premier League U18. Op nog geen 18-jarige leeftijd veroorzaakt Cannonier meer dan eens paniek als hij weer eens een counter opstart. Hij maakte bovendien onlangs zijn veertigste doelpunt van het seizoen in een wedstrijd tegen Wolverhampton!

De jonge Brit, die op 12-jarige leeftijd voor het eerst bij Liverpool binnenstapte, traint momenteel af en toe al mee met de eerste ploeg. Dit seizoen hoopt hij de U18 zo ver mogelijk te brengen want volgend jaar schuift hij door naar de U23. Als hij op dezelfde verbazingwekkende manier vooruitgang blijft boeken, zullen we niet lang moeten zoeken naar de nieuwe publiekslieveling op Anfield Road…

Volg Liverpool in de halve finales van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de Proximus TV Pickx Sports-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top