PGL Antwerpen: welke Europese teams raakten heelhuids door de eerste RMR?

CS:GO |

Bijna een maand voor de start van de Major hebben de eerste Europese teams zich gekwalificeerd voor de competitie in het eerste RMR toernooi. NAVI, Vitality, FaZe en Heroic stootten allemaal door naar de Legends, maar er ontbreken nog enkele namen. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds 17 april verzamelden enkele van de beste Europese CSGO teams zich in de PGL studio in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het doel? Zich kwalificeren voor de PGL Major in Antwerpen in mei, waar de beste teams van over de hele wereld samenkomen voor een cash prize van in totaal één miljoen dollar. Er werden acht tickets uitgedeeld, niet altijd aan degenen die je zou verwachten. 

Legendarische underdogs

Wat op het eerste gezicht verrassend is in de eindrangschikking, is de aanwezigheid van Heroic en BIG in de top vier. Die teams krijgen de titel van legends, waardoor zij de eerste fase van de competitie kunnen ontlopen. De Denen en Duitsers staan dus op hetzelfde niveau als FaZe Clan en NAVI. 

Er ontbreekt echter één naam in de top vier: Team Vitality. De bijen worstelen nog steeds met hun niveau, meer dan vier maanden na hun veelbesproken herstructurering, en kwamen dicht in de buurt van de diskwalificatie. Na twee nederlagen kregen MOUZ en Vitality een laatste kans om te beslissen welk team naar de Major mocht. Uiteindelijk waren het de Bees die aan het langste eind trokken en zich kwalificeerden voor de Challengers Stage. 

Hoewel Vitality eindelijk zijn ticket voor Antwerpen op zak heeft, geldt dat niet voor alle teams die bij deze eerste RMR betrokken zijn. De namen van OG en Fnatic ontbreken bijvoorbeeld. Beide rosters stelden teleur en verloren van het Turkse Eternal Fire, dat zich plaatste voor de Contenders Stage.

Ook de spelers van SAW waren teleurgesteld. Tijdens hun laatste kanswedstrijd tegen Virtus.pro, waren ze letterlijk één pixel verwijderd van kwalificatie na een gemiste no-scope, waardoor de Russen de bom onschadelijk konden maken en een overtime konden herlanceren. 

Het is nu de beurt aan de teams die gekwalificeerd zijn voor de tweede Europese CMA om hun waarde te bewijzen. Wij zullen de Belgische organisatie HEET, die op het moment van schrijven zijn eerste wedstrijd in het toernooi speelt, op de voet volgen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top