Proximus ePro League: het reguliere seizoen is afgelopen

Nieuws |

De acht spelers die zullen strijden in de play-offs van de Proximus ePro League 2021-2022 zijn eindelijk bekend. Aan het einde van de zeventiende dag van het reguliere seizoen hebben Zak Bentato's RSCA en Uliks Polloshka's KAS Eupen de laatste twee kwalificatieplaatsen voor de rest van de competitie veroverd. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het moet gezegd worden: de laatste speeldag van ons nationale FIFA-kampioenschap was in vele opzichten bijzonder. Hoewel er nog bepaald moest worden welke spelers zich bij de zes gekwalificeerden voor de play-offs zouden voegen, was het een van de kortste dagen die we ooit hebben meegemaakt. 

Van de negen wedstrijden die op het programma stonden, werden er vier afgelast wegens forfait. Het spreekt voor zich dat ploegen die onderaan de ranglijst staan, en dus niet gekwalificeerd zijn, weinig zin hadden in het einde van het seizoen, maar de terugtrekking van het al geplaatste Zulte Waregem was een beetje verrassender. 

Wat ons interesseert is de strijd die plaatsvond in het midden van de tabel. Zoals we vorige week al vertelden, bleven er nog twee kwalificatietickets over, met vijf spelers in de running. Dankzij de overwinning tegen Kortrijk kon RSCA zijn plaats in de top van het klassement bevestigen, waardoor er nog slechts één plaats overbleef. 

Tegen alle verwachtingen in wist het KAS Eupen van Uliks Polloshka zich met een beetje geluk te plaatsen. Dankzij het forfait van tegenstander KV Oostende behaalde de jonge speler een automatische overwinning. Hij moest hopen op zeges tegen Beerschot, Kortrijk en Royal Antwerp FC, de drie ploegen die tussen hem en de achtste plaats in de rangschikking staan. Een onwaarschijnlijk scenario dat toch uitkwam. Cercle Brugge, dat ook nog in de running was, moet ondanks een 1-0 overwinning op Antwerp afscheid nemen van de play-offs. 

De eindstand van het reguliere seizoen is bekend, maar de competitie is nog niet voorbij! De gekwalificeerden krijgen nu twee weken rust om zich voor te bereiden op de knock-outfase die hen te wachten staat. De kwartfinales worden op 4 mei gespeeld, terwijl de final four op 11 mei om de twee finaleplaatsen zullen strijden.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top