Artist of the week: Sgt. Lesley en hun dromerige indie pop

Muziek | Nu de temperaturen alsmaar zomerser worden, dromen we al weg bij de gedachten van een fris drankje op een festival met wat goede indiepop op het podium. Wie weet is Sgt. Lesley dan wel de band waar je van droomt, want het Hasseltse viertal is volop bezig naam te maken in de Belgische muziekscene. Proximus Pickx vertelt je meer over de artist of the week.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op zoek naar een nieuw streepje indiepop om de mooie dagen nog dromeriger te maken? Dan ben je bij Sgt. Lesley aan het juiste adres. De vierkoppige band is ontstaan in Hasselt en speelde eind 2021 hun allereerste grote concert tijdens de wedstrijd van Sound Track. Ondertussen hebben de mannen het nog een beetje verder geschopt, want ze staan in de finale van Humo's Rock Rally in de Ancienne Belgique.

Eerlijke track

De muziek van Sgt. Lesley kan je het best omschrijven als dromerige indiepop met aanstekelijke, zoete melodieën die doen denken aan Alvvays, Beach Fossils en Tame Impala. De debuutsingle 'Treefriends', die uitkwam in november van vorig jaar, had alvast veel succes. Het nummer vertelt het verhaal van iemand met liefdesverdriet en is aanstekelijk en zelfs traag dansbaar. Muzieksite Dansende Beren schreef dat 'Treefriends' meteen uitnodigt om mee te surfen op de golf van de vier muzikanten. 'Het is een luchtige, eerlijke track die doet uitkijken naar de rest van hun verhaal.'

Wout Segers, Arthur Hermans, Henri Vervaeke en Klaas Leyssen zijn dus nog maar een jaartje bezig, maar in die korte periode hebben de jonge twintigers best al veel bereikt. Op dit moment zijn ze druk in de weer in de studio om nieuwe nummers te maken voor Sgt. Lesley. We kunnen ons tijdens de zomer dus verwachten aan nog wat zoete singles.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top