Verkeerde keuzes en blunders nekken Bert in ‘De Mol’

Films |

Tijdens de vierde aflevering van ‘De Mol’ verliet Philippe, de mol in kwestie, geheel onverwachts het spel. Deze plotwending schudde de kaarten van het spelprogramma zodanig door elkaar dat er een week lang columns, psychologische analyses en achtergrondverhalen aan het voorval gewijd werden. Dit alles werd snel vergeten bij de start van de vijfde aflevering: want toen begon de zoektocht naar de nieuwe mol helemaal van voor af aan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Verkeerde keuzes in het wildwaterpark en tijdens het paintballen nekken Bert in ‘De Mol’

De schaduw van Philippe, de 35-jarige kinesitherapeut die dit seizoen de mol speelde in het gelijknamige televisieprogramma, hing nog voor een stuk over de vijfde aflevering. De mol nam vroegtijdig afscheid omdat hij het hoofd niet meer kon bieden aan de vele mentale moeilijkheden die het spelprogramma met zich meebracht. Presentator Gilles De Coster drukte hem op het hart dat mentale gezondheid altijd primeert in dergelijke situaties en wenste de Philippe veel beterschap toe na zijn afscheid.

Het spelprogramma ging in Lanzarote verder met de overige kandidaten en die konden volgens De Coster wel eens een gedragsverandering vertonen. Die gedragsverandering kwam er ook, want de kandidaten kregen bezoek van geliefden om te helpen tijdens de eerste proef van de dag. Sven, Emanuelle, Anke, Bert, Yens en Uma konden op die manier dus samen met hun partners overleggen wie van de groep de nieuwe mol was. 

Blunders van formaat

De nieuwe mol is al zeker niet Bert, want hij moest op het einde van de dag het programma verlaten. De meest filosofische kandidaat van de bende maakte zichzelf vooral verdacht bij de glijbanenproef. Daarin maakte hij enkele blunders van formaat waardoor de mede-kandidaten hem als verdachte numero uno beschouwden. Hij voelde de bui al hangen in het aquapark, waar er naar hartenlust gemold werd door meerdere kandidaten. Sven en Anke zetten het blunderen van Bert maar al te graag in de verf. De opdracht was om al glijdend woorden maken met de letters ‘SABOTEUR’, uiteindelijk kwam er 1040 euro in de groepspot. Bij het paintballen (de tweede proef) maakte Bert zich verdacht door te kiezen voor een pasvraag in plaats van een geldbedrag voor de groepspot. 

Op het einde van de aflevering kreeg Bert het slechte nieuws te horen. De 45-jarige boomverzorger uit Kasterlee had spijt dat hij het spelprogramma al moest verlaten, maar was tegelijkertijd ook “opgelucht”. “Ik ben opgelucht omdat ik het speuren eindelijk kon loslaten. Ik had spijt omdat ik plots uit een groep werd gekegeld waarmee ik nog leuke momenten wou beleven.”

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top