Dylan Van Baarle wint Parijs-Roubaix, Wout van Aert toont goede vorm

Sport | Het wielerpleton had deze zondag een afspraak in Noord-Frankrijk voor de Hel van het Noorden. De 257 kilometer van Parijs-Roubaix, met 55 kilometer aan kasseien, was een grote uitdaging voor wielrenners. In een minder spannende race dan vorig jaar was het Dylan Van Baarle (Ineos) die als winnaar uit de bus kwam.

Voor het eerst sinds 2019 stond Parijs-Roubaix weer in april op de UCI-kalender. Onder een stralende zon stonden de renners voor een zware kluif van 257 kilometer, maar vooral de 30 kasseistroken -goed voor 55,8 kilometer - maken deze race zo legendarisch.

Het was ook uitkijken naar de terugkeer van Wout Van Aert, die door een coronabesmetting de meeste Vlaamsie klassiekers moest overslaan. De vorm van de Belgische kampioen was voor de wedstrijd een groot vraagteken, maar de Belg stelde allerminst teleur. Van Aert wisselde tot tweemaal toe van fiets, maar slaagde er nadien opnieuw in aansluiting te maken bij het eerste pelotonnetje. Dat keek op dat moment wel al tegen ruim twee minuten achterstand aan op een kopgroep van drie.

Naast de race waren velen benieuwd hoe het nieuwe bandenspanningsregelsysteem van de Team DSM fietsen zou meevallen. Het is een bandenspanningscontrolesysteem waarmee je je bandenspanning tijdens het fietsen kunt aanpassen. Het was dus uitkijken of dit enig verschil zou gaan uitmaken in het klassement, maar geen enkele renner van het Nederlandse team eindigde in de top tien.

Van Baarle de sterkste, Van Aert toont zich

Vooraan was het de Nederlander Dylan Van Baarle die zich de sterkste toonde in de kopgroep. In de laatste vijftien kilometer diepte Van Baarle zijn voorsprong alleen maar verder uit. De 29-jarige Nederlander draaide de wielerpiste van Roubaix op met een voorsprong van bijna twee minuten. Achter hem wist Van Aert de sprint van Küng te winnen en hij werd zo knap tweede, terwijl de Zwitser de laatste plaats op het podium pakte. De top 5 werd vervolledigd door De Vriendt en Mohoric. Stuyven eindigde zevende.