Defourny (RWDM) houdt het vaakst de nul dit seizoen en komt ook in 'all-time' top 3 van 1B

Sport | Op de laatste speeldag mochten David Jensen (KVC Westerlo) en Théo Defourny (RWDM) in een rechtstreeks duel uitvechten wie de  het vaakst de nul zou houden dit seizoen. Uitendelijk moesten de twee doelmannen zich elk 2x omdraaien waardoor Defourny - die de match met een bonus van +1 startte - zich kroonde tot de koning van de 'clean sheets'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Defourny hield 11x de nul terwijl Jensen op 10 'clean sheets' bleef steken. Nochtans leek Jensen halfweg het seizoen vlot op weg naar de individuele prijs, maar dankzij een stevige inhaalbeweging trok Defourny het laken toch nog naar zich toe. Moeskroendoelman Nick Gillekens mag sowieso mee het podium op; want hij kan met zijn zeven 'clean sheets' op de slotspeeldag niet meer bedreigd worden door de andere goalies.

Met zijn 11 'clean sheets' komt Defourny trouwens ook in de 'all-time' top drie van 1B. De doelman van RWDM deelt nu de derde plaats met Mike Vanhamel. Die hield in 2016-2017 ook 11x de nul bij Lierse. Michael Verrips deed in 2018-2019 nog net iets beter met 12 'clean sheets' bij KV Mechelen terwijl Rafael Romo nog steeds de numéro uno is. De Venezolaan hield in het seizoen 2017-2018 13x de nul bij Beerschot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top