Humor op z’n Vlaams tot internationale topfictie in mei op Streamz

Series | Het Vlaamse streamingplatform Streamz heeft de komende maand opnieuw een mooie mix van producties van eigen bodem en internationale topfictie voor je klaarstaan. Dit zijn enkele van de meest prominente titels die je er binnenkort kan vinden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nonkels

Rik Verheye, Jelle De Beule en Wim Willaert staan samen op scène in deze nieuwe West-Vlaams getinte tragikomische reeks over het boerenleven en de clash tussen oude en nieuwe waarden. Rik Verheye schreef de reeks samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter. Met de helft van de Neveneffecten aan de schrijftafel, zouden je verwachtingen over het humorniveau al hoog moeten zijn.

‘Nonkels’ speelt zich diep in de West-Vlaamse polders af, waar de broers Persyn al sinds jaar en dag op hetzelfde perceel wonen. Eenzaat Pol (Willaert) woont in het ouderlijk huis, in een fermette woont pantoffelheld Luc (De Beule) en in een moderne villa woont ondernemer Willy (Verheye). Hun gezapige leven wordt op zijn kop gezet wanneer de Kameroense vluchteling Innocent (Blaise Afonso) op hun goedheid hoopt.

Ontdek ‘Nonkels’ vanaf 29 april op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

The Staircase

Deze miniseries van HBO is gebaseerd op een true crime docuserie over Michael Peterson, een Amerikaanse auteur die beschuldigd en veroordeeld werd voor de moord op zijn vrouw Kathleen. Op een dag werd zij dood aangetroffen voor de trap in hun huis. Peterson werd in 2003 op 60-jarige leeftijd veroordeeld, maar de rechtszaak werd jaren later nog eens overgedaan, mede naar aanleiding van de docuserie.

De Britse ster van ‘The King’s Speech’, ‘A Single Man’ en ‘Supernova’ Colin Firth kruipt in de huid van de schrijver terwijl Toni Collette, schitterend in ‘Hereditary’, ‘I’m Thinking of Ending Things’ en ‘Pieces of Her’, de rol van Kathleen vertolkt. Daarnaast krijgen we Rosemarie DeWitt, Juliette Binoche, Odessa Young, Dane DeHaan en Patrick Schwarzenegger (zoon van) te zien.

Ontdek ‘The Staircase’ vanaf 6 mei op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

The Time Traveler’s Wife

De gelijknamige roman van Audrey Niffenegger werd in 2009 al eens herwerkt tot de film ‘The Time Traveler’s Wife’ met Rachel McAdams en Eric Bana, maar nu komt er ook een nieuwe adaptatie in de vorm van een dramaserie van HBO. Achter de knoppen zit hoofdschrijver Steven Moffat, die we vooral kennen als co-bedenker van BBC-reeks ‘Sherlock’ en tot voor enkele jaren de showrunner van ‘Doctor Who’.

De serie volgt het moeilijke huwelijk van Clare (Rose Leslie, bekend van ‘Game of Thrones’) en Henry (Theo James, ‘Downton Abbey’). Zij kreeg tijdens haar jeugdjaren regelmatig bezoek van een vreemde man die haar verhalen vertelde over de toekomst, hij is een tijdreiziger die niet in de hand heeft wanneer en voor hoe lang hij een sprong in de tijd zal maken. Wat die tijdssprongen nog moeilijker maakt, is het feit dat hij niets mee kan nemen, zelfs niet zijn kleren.

Ontdek ‘The Time Traveler’s Wife’ vanaf 16 mei op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Billions seizoen 6 deel 2

Deze thriller speelt zich af in de financiële high society van New York en Connecticut, waar openbaar aanklager Chuck Rhoades (Paul Giamatti) probeert om fondsenmanager Bobby Axelrod (Damian Lewis) aan de muur te nagelen. Die wordt namelijk steeds rijker en machtiger door processen die het daglicht niet mogen zien. De plotlijnen zijn losjes gebaseerd op echte onderzoeken naar en processen van grote namen in de financiële wereld. Denk echter niet dat het alleen over cijfers en spreadsheets gaat, want ‘Billions’ is in de eerste plaats een razend spannende machtsstrijd op het scherpst van de snee tussen Rhoades en Axelrod.

Tot en met het vijfde seizoen tenminste, want vanaf het zesde seizoen krijgt Rhoades met een nieuw doelwit te kampen: de gewiekste zakenman en quasi-filantropist Michael Prince. Damian Lewis maakt plaats in de cast voor Corey Stoll (‘First Man’, ‘Ratched’). De eerste helft van het nieuwe seizoen verscheen vorige maand al op Streamz, de tweede komt er nu aan.

Ontdek seizoen 6 deel 2 van ‘Billions’ vanaf 4 mei op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Devils seizoen 2

Het Italiaanse antwoord op een financiële thrillerserie als ‘Billions’ is ‘Devils’. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guido Maria Brera en volgt Italiaanse aandelenhandelaars in New York. Alessandro Borghi (‘Suburra’) speelt de hoofdrol van Massimo, een rijzende ster in het financiële milieu die miljoenen verdient terwijl in Europa de markten in elkaar zijn gestort. Zijn mentor is Dominic Morgan (Patrick Dempsey, ‘Grey’s Anatomy’), maar die laat hem vallen wanneer een schandaal uitbreekt. Massimo is ervan overtuigd dat het allemaal opgezet spel is en gaat op zoek naar de verantwoordelijken. Maar dan blijkt er veel meer op het spel te staan dan hij dacht.

De serie linkt waargebeurde zaken zoals het schandaal rond Dominique Strauss-Kahn en de burgeroorlog in Libië aan elkaar. Het eerste seizoen kreeg uitstekende recensies. Het tweede seizoen, dat deze maand verschijnt op Streamz, werd al besteld voor de eerste aflevering op de buis kwam.

Ontdek seizoen 2 van ‘Devils’ vanaf 20 mei op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Transport

De nieuwe Scandinavische misdaaddramareeks ‘Transport’ speelt zich af in de wereld van de voedselschandalen. Wanneer een jonge journaliste een microchip vindt in een potje babyvoeding, trekt ze op onderzoek uit. Wat ze vindt is een netwerk van illegale paardenhandel in heel Europa. Naast haar zien we een bankier die na een fout in het schandaal betrokken raakt, een gezin dat wanhopig is en een verzekeraar die wil weten wat er gebeurde met een dierenarts. Allemaal worden ze in het web van smokkel, fraude en witwassen gezogen.

De cast bestaat voornamelijk uit Finse en bij ons dus minder bekende acteurs, maar twee namen springen er meteen uit. Onze eigen Geert Van Rampelberg (‘Cordon’, ‘Studio Tarara', ‘De Behandeling’) en Lynn van Royen ('Beau Séjour', 'De Luizenmoeder') acteerden mee. Ook producenten Philippe De Schepper (‘Eigen Kweek’) en Helen Perquy (‘Tabula Rasa’) werkten mee. Een Scandinavische topreeks met een Belgisch tintje, dus.

Ontdek ‘Transport’ vanaf 11 mei op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

We Own this City

David Simon is de schrijver achter de serie ‘The Wire’, die door velen nog steeds wordt beschouwd als de beste politieserie ooit gemaakt. Hij is terug, samen met coschrijver George Pelecanos, met de nieuwe miniserie ‘We Own This City’. Net zoals ‘The Wire’ speelt die zich af in de criminele onderbuik van Baltimore, is het verhaal gebaseerd op het werk van een misdaadverslaggever en is de reeks geproduceerd door HBO.

Ook enkele acteurs uit ‘The Wire’ zijn weer van de partij, zoals Jamie Hector, Darrell Britt-Gibson en Delaney Williams. In hoofdrollen zien we ook Jon Bernthal (‘The Walking Dead’, ‘King Richard’) en Winmi Mosaku (‘Loki’, ‘Lovecraft Country’). Het verhaal gaat over de criminaliteit in Baltimore en de corrupte agenten die die misdaad normaal zouden moeten bestrijden.

Ontdek ‘We Own This City’ vanaf 26 april op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top