Virton zet aanval in op Moeskroen: eis van 5 miljoen euro voor 'competitievervalsing'

D1B Pro League | Excel Moeskroen werd afgelopen week vlotjes afgeschoten door de licentiecommissie. De club probeert nu om via de beroepsprocedure haar laatste levenslijn alsnog te grijpen. Maar dat is zonder sportief degradant Virton gerekend. Zij besloten om vol de aanval in te zetten nu Les Hurlus nog tegen het canvas gemept liggen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens bronnen bij RTBF wil Virton een rechtzaak aanspannen tegen Moeskroen waarin het 5 miljoen euro eist van de Henegouwers. Dat bedrag zou bovendien nog eens binnen de acht dagen na uitspraak betaald moeten worden.

Virton stelt dat Moeskroen "op grove wijze de regels van goed financieel bestuur heeft overtreden die door de licentiereglementen van de KBVB zijn opgelegd." De Luxemburgers wijzen daarbij op een reeds langer lopend onderzoek naar 'schriftvervalsing' bij Moeskroen én het feit dat Moeskroen - ondanks de precaire financiële situatie - toch spelers en trainers naar de club haalde die eigenlijk niet in hun financiële portefeuille pasten waardoor ze de laatste maanden ook niet aan de salarisverplichtingen konden voldoen.

"Financiële doping", aldus Virton; dat daarmee concludeert dat Moeskroen haar plekje in het eindklassement op een frauduleuze manier heeft verworven. Afwachten hoe dit zich zal ontplooien. Maar het hoeft niet te verbazen dat Virton alle middelen zal aanwenden om Moeskroen te nekken en zo zelf in 1B te blijven.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top