Maakt Mertens (Deinze) topschuttersdroom waar? "Dit zou trapje hoger staan dan m'n andere topschutterstitels"

Sport | Dit weekend gaat Lennart Mertens op zoek naar de topschutterstitel in de 1B Pro League. De spits van SK Deinze deelt momenteel de leidersplaats met Daniel Maderner (Waasland-Beveren). Beiden scoorden 12x (twee goals meer dan eerste achtervolger Erdon Daci) en lijken zo onder hun tweetjes te gaan beslissen wie straks het topschutterskroontje krijgt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mertens won de voorbije jaren al heel wat topschutterstitels in de amateurreeksen, maar dat wil niet zeggen dat de 29-jarige spits er niet op gebrand is om ook de excelleren in 1B. "Ik zou niets liever willen", bevestigt de spits van Deinze aan onze redactie. "Als ik eerlijk ben, dan ben ik er echt wel mee bezig. Ik werd al topschutter in elke reeks waarin ik speelde, maar topschutter worden in een profcompetitie zou toch nog een trapje hoger staan dan de andere titels."

Moeilijke slotmatch

Toch liep het de laatste weken wat stroever voor Mertens. In de laatste acht competitiematchen kon de targetman van Deinze slechts 1x raak treffen. "Het is dan ook niet zo dat ik per definitie altijd voor eigen succes ga. Het ploegbelang primeert. Zo is Dansoko de laatste weken heel doeltreffend en dan ben ik blij dat ik dan mijn rol kan spelen als bliksemafleider. Al zouden een paar extra goaltjes wel gemogen hebben."

Met Lommel als tegenstander zouden die goaltjes er wel eens kunnen komen. Want in de zeven duels die Mertens in 1B al tegen Lommel speelde, scoorde hij ook zeven keer. "Ja, hopelijk kan ik die statistieken tegen Lommel zaterdag nog eens bevestigen", lacht Mertens. "Maar Lommel is na nieuwjaar een heel ander team geworden. Ze deden enkele goede transfers en ze spelen veel volwassener. Ze hebben ook een goed blok staan en het zal sowieso een opgave zijn om dat blok uit verband te spelen."

Transfer?

Voor heel wat Deinzespelers wordt de match in Lommel de laatste match in Deinzeshirt. Zo gaan er met Challouk, Vandenberghe en Boone straks drie jarenlange collega's van Mertens in 1A aan de slag. Volgt de (mogelijke) topschutter hun voorbeeld? "Het is natuurlijk jammer dat ik veel van m'n maatjes zie vertrekken", stelt Mertens. "Maar ik ben heel blij voor hen en ik gun ze ook het allerbeste. Zelf lig ik nog een jaar onder contract bij Deinze. Ik speel hier al zes jaar en ik heb het hier altijd naar m'n zin gehad. Maar moest er nu echt iets moois uit de bus komen, dan zou ik daar natuurlijk wel voor openstaan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top